КОМПРОМАТ.UA | Прослухаю конкурентів. Дорого
КОМПРОМАТ.UA
началопоискконтакт

RSS | Блогеры | О нас


СТАТЬЯ
Прослухаю конкурентів. Дорого

Такий комплекс для прослуховування коштує близько півмільйона євро  umoloda.kiev.ua

Прослухаю конкурентів. Дорого

22 января 2009
  автор: Іван Леонов  



0
 

За два місяці зими СБУ вилучила чотири комплекси спецапаратури для незаконного прослуховування мобілок. Це більше ніж за останні три роки

У попередньому номері "Україна молода" повідомляла, що лише впродовж січня Служба безпеки України вилучила три комплекси суперсучасної спецапаратури, призначеної для прослуховування мобільних розмов суддів, депутатів, правоохоронців та бізнесменів. Ще один подібний комплекс співробітники СБУ вилучили місяць тому — у грудні 2008 року. Отже, загалом за цю зиму СБУ "виловила" чотири потужних комплекси моніторингу мереж стільникового зв’язку, загальна вартість яких становить понад 15 мільйонів гривень! А якщо врахувати, що згідно з довідкою СБУ, впродовж 2006-2008 років спецслужба вилучила лише три комплекси т. зв. "прослушки", нинішній зимовий результат неабияк вражає. Наразі стали відомими деталі зимових спецоперацій СБУ.

Отже, перша спецоперація СБУ відбулася ще у грудні 2008 року. Як з’ясувалося, її проводили співробітники облуправління СБУ Дніпропетровської та Запорізької областей, які "на гарячому" затримали злочинну групу з числа колишніх працівників МВС. За словами прес-секретаря СБУ Марини Остапенко, екс-правоохоронці діяли професійно: створили групи негласного спостереження та фізичної охорони комплексу. Щомісячний "бюджет" злочинців, які ховалися під вивіскою приватної служби безпеки однієї з комерційних структур, становив більше 230 тис. грн. При цьому "слухачі" використовували бази даних ДПА, Міністерства статистики, Держмитслужби, електронний реєстр "Виборці України", а також інформаційні масиви МВС. Але затримати вдалося лише одну машину з комплексом, іншу встигли сховати на території одного з підприємств Запоріжжя. У Запорізькому облуправлінні СБУ не виключають, що саме звідти йшло замовлення на "прослушку" запорізьких чиновників, і ведуть "відповідну роботу" з керівництвом цього підприємства.

Уже в цьому році, на Різдво, співробітники СБУ затримали офіцера Чорноморського флоту РФ, який, купивши квиток на потяг, тишком-нишком намагався вивезти комплекс негласного знімання інформації до Росії. Чиї розмови поназаписував у Криму цей "чорноморець", можна лише здогадуватися, адже на Володимирській, 33 поки що цього не повідомляють. За словами прес-секретаря СБУ Марини Остапенко, наразі фахівці розшифровують інформацію, яка накопичена в комплексі. За попередніми даними, спецапаратуру активно використовували у Севастополі. Відтак можна припустити, що й СБУ буде в курсі розмов відомих посадовців міста, моряків та окремих флотоводців. Замовників цієї чорноморської "прослушки" наразі встановлюють. Про затримання офіцера ЧФ поінформовано ФСБ Росії.

Стали відомі й подробиці іншого резонансного затримання, що сталося тиждень тому в одній зі східних областей. 16 січня бійці "Альфи" блискавично затримали українця, що мав "на руках" аж два комплекси "прослушки"! За словами заступника начальника управління захисту інформаційних ресурсів СБУ Георгія Карпова, на жорстких дисках комплексів містяться файли із записами телефонних розмов правоохоронців, суддів, представників органів місцевої влади, народних депутатів та бізнесменів. Усіх їх "писали" тривалий час, але замовників "прослушки" в СБУ також не називають, мовляв, триває досудове слідство.

"Один із цих комплексів дозволяє вести прослуховування одночасно восьми номерів мобільних телефонів та має можливість накопичувати тисячі розмов, оскільки обсяг його жорсткого диска становить 160 гігабайтів, — каже Георгій Карпов. — Під час зняття інформації комплекс може знаходитися на відстані до трьохсот метрів від об’єкта, що дозволяє приховано здійснювати перехоплення телефонних розмов. Орієнтовно один сучасний комплекс може коштувати до п’ятисот тисяч євро. Безперечно, ті, хто робить такі замовлення, мають гроші".

источник: umoloda.kiev.ua
Развитие событий

Большой Брат и Маленький Братишка
Это не телефонный разговор
СБУ перекрыла канал контрабандной "прослушки"
Поймали продавцов "прослушки"
В Украину завезли "жучки" из США?
Опасная "прослушка", или Почему депутаты боятся телефонов
Рада защищается как может от прослушки
В житомирском офисе Яценюка нашли "прослушку"
В судах резко увеличилось число заявок на прослушку
Замгенпрокурора: "В СБУ действует преступная группировка по прослушке…"
Генпрокуратура опросила Валентина Наливайченко на предмет прослушки Рената Кузьмина
Кармазин перестал общаться с Ющенко из-за прослушки
Наливайченко: СБУ не прослушивала и не прослушивает народных депутатов
Прослухаю конкурентів. Дорого
Офицер Черноморского флота вез в поезде спецсредство для добычи компромата
СБУ изъяло оборудование "прослушки" граждан
СБУ ликвидировала в Запорожье центр незаконной прослушки
Компроматные поделки
В БЮТ утверждают, что Секретариат Президента завален распечатками телефонных разговоров между членами бывшей коалиции
Чьи уши торчат из вашей трубки?




Ваше мнение:

Ваше имя *
Ваш e-mail
Ваше сообщение * Сообщения, содержащие оскорбления, ругательства и нецензурные выражения, будут удаляться без предупреждения.



Поля, отмеченные (*), обязательны к заполнению
Код на картинке *


НОВОСТИ
Специалисты Государственной аудиторской службы во время ревизии Бородянского поселкового совета выявили нарушения на 19,8 млн грн при использовании средств, выделенных на восстановление поселка.
У Києві спалахнув новий гучний будівельний скандал, пов’язаний із забудовником — у Подільському районі ЖК “Рибальський”, який мають здати у четвертому кварталі 2023-го, може стати черговим недобудом.
С февраля по июль 2023 года Турция импортировала около 160 600 тонн угля из оккупированных частей Донецкой и Луганской областей. Общая сумма составляет $14,3 млн.
С начала 2023 г. госпредприятие “Мультимедийная платформа иновещания Украины” заключило соглашений на 360 миллионов гривен: в июле были обнародованы заказы на 217 млн грн, а после отставки Александра Ткаченко с должности министра культуры в августе-сентябре заключили договоров еще на 139 млн грн
Командир 2 штурмового батальйону 3 ОШБр Дмитро Кухарчук заяв, що окрім звільнення Ганни Маляр з посади заступника міністра оборони має бути і кримінальна відповідальність.
Попри важкий фінансовий стан операторів систем розподілу всі вони здійснюють як підготовчі роботи до осінньо-зимового періоду, так і відновлювані роботи — там, де мережі були пошкоджені обстрілами.
Минувшей ночью военная разведка СБУ с помощью дронов-камикадзе атаковала военные самолеты россиян на Курском аэродроме.
Бывший генпрокурор Украины снова обвинил Байдена и его сына в коррупции
Міністр юстиції Денис Малюська і Центральна Колегія міністерства прийняли рішення щодо корпоративних прав власності на ТОВ "Укрбуд Девелопмент"
Сегодня, 4 февраля, боец ​​Нацгвардии Артемий Рябчук, подозреваемый по делу о расстреле военнослужащих в Днепре, отказался от всех показаний, которые ранее давал правоохранителям.
Сегодня, 4 февраля, судьи Высшего антикоррупционного суда Виктор Маслов, Леся Федорак, Игорь Строгий огласили приговор по делу судьи Славянского горрайонного суда Донецкой области Игоря Минаева в получении взятки.






Загрузка...


Погода, Новости, загрузка...
 
© Информационный проект "Компромат.UA", 2007-2009. Все права защищены.
При использовании материалов ссылка на "Компромат.UA" обязательна.
Created by: © "Компания дизайн и интернет решений AB Design",
Powered by: © "Admin CMS", 2007-2009.
Разработано компанией
AB Design 2007