КОМПРОМАТ.UA | Анна Герман: необходима высокая общая культура политика
КОМПРОМАТ.UA
началопоискконтакт

RSS | Блогеры | О нас


СТАТЬЯ
Анна Герман: необходима высокая общая культура политика


Анна Герман: необходима высокая общая культура политика

18 января 2008



0
 

Когда власть нарушает законы, ее надо гнать в шею

Анна Николаевна Герман родилась 24 апреля 1959 года во Львовской области. Образование высшее. В 1982 году окончила факультет журналистики Львовского государственного университета им. Ивана Франко.

С 1981 по 1984 гг. работала в редакции николаевской районной газеты "Ленинская заря" на должностях телетайписта, корреспондента, заведующего отделом редакции. С 1985 по 1990 гг. — корреспондент львовской газеты "Ленинская молодежь". С 1989 по 2002 гг. — сотрудник радио "Свобода", корреспондент "Радио Свободная Европа — Радио Свобода" в Варшаве. С 2002 по 2004 гг. — руководитель Киевского бюро "Радио Свободная Европа-Радио Свобода". С мая по декабрь 2004 гг. — пресс-секретарь Премьер-министра Украины Виктора Януковича, руководитель пресс-службы Кабинета Министров Украины. С января 2005 по май 2006 гг. — советник Председателя Партии регионов.

С мая 2006 по ноябрь в 2007 гг. — народный депутат Украины V созыва, член фракции Партии регионов, Первый заместитель Председателя Комитета по вопросам свободы слова и информации (07.2006 — 01.2007). С ноября 2007 года — народный депутат Украины VІ созыва, заместитель председателя фракции Партии регионов, Председатель Комитета Верховной Рады Украины по вопросам свободы слова и информации.

Известие о сотрудничестве с В.Януковичем в 2004 году повергло многих коллег А.Герман и ее знакомых-политиков из лагеря демократов в шок. По мнению некоторых наблюдателей, это сотрудничество (как и в случае с Тарасом Чорновилом — львовянином и сыном покойного лидера Народного Руха Украины В.Чорновила) должно было послужить для Премьера мостиком к сердцам избирателей из Западной Украины. Появление известных галичан большого довеска рейтингу В.Януковича и его партии по правую сторону Днепра, похоже, не принесло, однако закрепиться на выгодных позициях в команде "регионалов" им удалось. В частности, А.Герман, как и Т.Чорновилу, была отведена роль одного из спикеров Партии регионов. Как это заведено в Партии регионов, она жестко следует "генеральной линии" партии и придерживается жесткой партийной дисциплины. Правда, иногда позволяет себе некоторые "вольности". Так было с голосованием за Закон о Голодоморе, когда она проголосовала "за", в то время как фракция голосовала "против", так было и в скандальной истории, связанной с депутатом — "регионалом" Олегом Калашниковым, допустившим летом 2006-го рукоприкладство по отношению к съемочной группе телеканала СТБ. На фоне сдержанных комментариев или откровенного молчания однопартийцев резкие высказывания А.Герман в защиту коллег-журналистов прозвучали едва ли не как гром среди ясного неба.

А.Герман имеет знаки отличия "За внесок у міжнаціональне порозуміння", "За внесок у розвиток свободи преси". В 2006 году заняла седьмое место в рейтинге "100 влиятельных женщин Украины" (журнал "Фокус").

Замужем, у политика двое сыновей. Автор книги "Пирамиды невидимые" (2003 г.). Увлечение — ориенталистика (востоковедение).

Хотите пообщаться с А.Герман и узнать больше об одном из лидеров Партии регионов, ее планах на будущее на посту председателя Комитета Верховной Рады Украины по вопросам свободы слова и информации?

Дякую всім за запитання. Нажаль, обмежений час не дав можливості відповісти на дуже багато з них. Але ми обов’язково зустрінемося. Можливо, вже тоді, коли весна стане наша. Дякую за запитання. Веселих свят!

- Алина. Как Вы относитесь к Путину? Спасибо. 

- Всіх вітаю з сьогоднішнім Святвечором. Це дівочий вечір вважається, в цей вечір ходять щедрувати дівчата. Я теж ходила щедрувати. Привітання в цей вечір говориться в такий спосіб: Христос хрещається. А відповідь — в ріці Йорданії. Я вітаю всіх зі святом, яке почнеться, коли запалиться перша зірка на небі. І вітаю з завтрашнім Водохрещам. Хай збудуться ті побажання, які вам сьогодні нащедрують.

Мені імпонують сильні люди. І мені виглядає, що Путін є сильною людиною. Він відродив сильну Росію.

- lianna. Анна Николаевна, попутно хочу высказать восхищение Вами, как эффектной личностью и всем, что Вы делаете. Вопрос у меня совершенно не политичен: любите ли Вы путешествовать? Какой ваш любимый город/страна? 

- Я у своєму житті багато дуже їздила і відкривала для себе світ ще тоді коли радянські громадяни не мали такої можливості. Я дуже люблю Схід, хоча останні три роки дуже рідко куди виїжджаю не у службових справах. У мене 2 улюблених місця на цій землі, я про це вже якось говорила журналістам, — це село, де я народилася і Париж.

- аспірант. Чому Партія регіонів постійно провокує суспільство на протиріччя в різних сферах суспільного життя?

- Якби ви навели хоч один приклад таких провокацій, то я б спробувала вам щось відповісти. З Вашого запитання я не зрозуміла, що Ви маєте на увазі.

- Алексей. Чому Богатирьова пішла проти рекомендації Партії регіонів і прийняла позицію секретаря РНБО? 

- Кожна людина має у житті право вибору. Раїса Василівна свій вибір зробила, і як би це не гірко було для нас, ми, як демократи з переконанням, не можемо не признавати за нею право її вибору.

- Alexey. Чи буде Партія регіонів висувати Януковича на наступних виборах президента України?

- Обов’язково буде.

- Алекс. Где, лично Вы видите Украину: в ЕС или в СНГ в будущем? 

- Я думаю, що Україна буде інтегруватися до Європи. Це стратегічний пріоритет, і Партія регіонів ніколи не говорила, що Україна не інтегрується до ЄС. Інше ставлення ми маємо до атлантичної інтеграції, до НАТО.

- Я дуже довго стежу за Вашою діяльністю і помітив, що Ви обурено захищаєте права жіночої статі та, враховуючи психологічний аспект, я зробив висновок, що у Вас в особистому житті були або існують проблеми, як жінки (може приниження, недооцінка та ін.). Хотів би дізнатися від Вас чому Ви так обурено, майже у кожній програмі або дискусії, де Ви берете участь, захищаєте права жіночої статі?

- Я б була щаслива побачити жінку, яка у житті не має проблем, яку не принижували і яку не недооцінювали. Я думаю, що особливо в Україні жінка ще не стоїть на такому високому щаблі суспільної драбини, і спільнота наша ще не визріла у своєму відповідному ставленні до жінки, що порушувати це питання треба ще більш частіше, ніж порушую його я.

- Сергей. Уважаемая Анна Николаевна! Я член Партии регионов инвалид с детства 1 гр., ДЦП, мне 27 лет. Хотел бы предложить рассмотреть Верховной Раде Украины вопрос №1. Как Вы смотрите на инвалидов, если меня высадили с маршрутки, и требуют деньги с меня или за меня платят другие? Вопрос № 2. Пожалуйста, можете поставить перед Верховной Радой вопрос о льготе на жилищно-коммунальные услуги хотя бы 30-50%, чтобы инвалид мог воспользоваться этой льготой? Вопрос № 3. Почему народные депутаты ходят с места на места, а не сидят в сессионном зале? В парламенте на принятие законов должны работать все депутаты, которые 450 человек, но не 226.

С уважением, к Вам. Спасибо. 

- Я чекаю Вашого листа і подаю Вам свою Інтернет-адресу: hanna_herman@mail.ru. Я думаю, що Ваші ініціативи будуть дуже корисні для роботи і для всіх людей, і сподіваюся, що нам з Вами вдасться хоч трохи допомогти людям, які мають подібні до Ваших проблеми. Дякую.

- Геннадий. Уважаемая Анна, в информационной цивилизации системная работа является необходимостью. Особенно в такой сложной сфере, как политика. Это обуславливает культивирование воспроизводства поколений — от поколения к поколению в политической среде: в сфере подготовки политических кадров. Иначе говоря, необходимо выращивать политическую элиту для страны.

Ведется ли в Вашей партии такая работа на системном уровне? Такая работа обуславливает наличие необходимых инструментов. Такокого, например, как партийная школа. Группа специалистов по организации управления предлагала один из проектов такой школы Вашему коллеге из Херсона (Демехину). Однако, обратной связи не получилось. Мы думаем, что проигрыш партии на внеочередных выборах — не случайность, а уже и начало закономерности для ПР.

Намереваетесь ли Вы, как ответственный в какой-то мере за идеологию в партии (раз занимаетесь информатикой) поставить вопрос перед руководством партии о создании партийной школы (по содержанию, а не по форме — типа: наличие молодежной организации и т.п.), без которой никакая партия не может считать себя полноценной в культурно-политическом смысле?

С уважением, Геннадий, г.Херсон, b711@rambler.ru

- Незалежна Україна існує 16 років. Недивно, що за цей час не вдалося виховати еліт, бо для цього процесу потрібні століття. Відверто кажучи, я проти партійних шкіл. Потрібна висока загальна культура політика, потрібні традиції, потрібна гуманітарна освіта і якщо Ви маєте на увазі вищі гуманітарні школи, які б допомогли політикам, які мають фундаментальні економічні знання, які мають на меті отримати ширші знання, то з цим я згодна. Але питання про партійні школи мені трохи нагадує радянські ВПШ.

Я погоджуюся з вами у питаннях системного підходу до розбудови партії і до виховання молодої зміни. Якщо Ви зауважили, то фракція ПР у цьому скликанні ВР є значно оновленою, і серед нових моїх колег з’явилося ще більше цікавих і поки що невідкритих для широкого загалу постатей. Я дуже ціную ці нові знайомства, як наприклад Іриною Горіною з Харкова чи Юлією Новиковою, Іриною Акімовою. На щастя я можу назвати ще багато імен, які стануть великим надбанням Партії регіонів.

- Татьяна. Я родилась в России. У меня там остались мама, папа и сестра с братом. Я очень хочу, просто мечтаю иметь двойное гражданство. В России можно, а почему здесь нельзя? Моя семья и дети не хотят жить там, а я хочу быть и гражданкой России и Украины одновременно! Все так переменилось! Нельзя один народ поделить. И таких, как я много. С уважением Татьяна Николаевна. Запорожье. 

- Питання подвійного громадянства часто ставлять переді мною на західній Україні. Там є багато заробітчан, які роками працюють у Чехії, Португалії. Питання подвійного громадянства потрібно знову порушувати у парламенті, оскільки воно набуло великого актуальності не лише для людей, тісно пов’язаних з Росією, а й для громадян України, які пов’язали своє життя з країнами їхнього тимчасового працевлаштування, нелегального в тім числі.

- Виктор. Вы самая прекрасная и обаятельная женщина в политике Украины. Пускай путеводная звезда судьбы ведет Вас в направлении счастья и удачи во всем. 

- Дякую Віктор. Я думаю, що це такий аванс з нагоди сьогоднішнього свята. 

- Alexander. Долгое время Ваш голос был знаком нам, как голос Свободы и надежды для демократов. Что Вас побудило стать рупором "коммуняк" — этими зав. базами, секретарями отделов КПСС и использующих их бандитов, уничтоживших за пятнадцать лет надежду миллионов людей на светлое будущее и благополучную жизнь вместе с одной из самых развитых экономик постсоветского пространства? Рано или поздно Вы будете с ними на одной скамье.

- Мені здається, що Ви мене неуважно слухаєте, бо я говорю в Партії регіонів те саме, що говорила на радіо "Свобода" тією самою мовою, тембром голосу, керуючись тими самими засадами демократії і свободи. Усюди, де б я не працювала, основним завданням для мене було прищепити людям смак до свободи. Бо той, хто відчув смак свободи, вже ніколи не буде рабом. Тому я раджу Вам глибше проаналізувати все, що я роблю і говорю, і Ви багато чого зрозумієте.
А стосовно того, що "рано или поздно я буду на одно скамье", то знаєте, як кажуть у народі "від суми і від тюрми не зарікайся". І якщо я буду порушувати Закон, то природно буду за це відповідати.

- Юрко. Чи Ви усвідомлюєте, що позачергові вибори і поразку Вашої партії на дострокових виборах спровакувала саме ПР, прагнучи, як скоріше та любої ціни отримати конституційну більшість. Чи доклали Ви до цього своїх зусиль? Чи застерігали однопартійців від цього?

Калашникова вбили? Ваша політична партія втратила більше половини після його смерті.

Ви насправді однодумець Януковича? Чи Ви граєте на випередки з Тарасиком — хто краще служить папі? 

- Я не розумію про яке вбивство Ви говорите, та про якого папу. Сформулюйте своє запитання більш чітко, я відповім.

- Николай. Уважаемая Анна Николаевна, ответьте, пожалуйста, на такие вопросы: почему военным пенсионерам, ушедшим на пенсию до 1991 г., т.е. в Советское время, не делают перерасчёт и не индексируют пенсии, как это делают госслужащим, сотрудникам МВД и т.д. Для нас, что цены не растут или мы обречены на вымирание? Почему секретарь горсовета или бухгалтер налоговой получают пенсию в 2-3 раза больше, чем майор ракетчик? Они, наверное, за время своей трудовой деятельностью жизнью рисковали и работали в тяжёлых условиях, в противогазах и с автоматом в обнимку все 25 лет и гос. награды, наверное, получали за безупречную службу.
Противно жить в государстве, где так плохо относятся к военным пенсионерам. АННА НИКОЛАЕВНА ответьте: кто мы и почему к нам так относятся? Разве я виноват, что служил Отечеству, Народу 25 лет, а не сидел в бухгалтерии или где-то в администрации? 

- Знищити фахівців в українській армії, принизити висококваліфікованих спеціалістів, на навчання яких держава свого часу витратила багато сил і коштів, — завдання тих, хто має на меті зруйнувати українську армію. Зробити Україну кволою і слухняною, і прикрити парасолькою НАТО, використовуючи її території для своїх великодержавних цілей. Саме ці сили і саме ці люди зробили все, щоб принижувати сотні тисяч офіцерів, щоб показувати їх, як щось таке, що віджило і непотрібне державі. В програмі нашої партії є спеціальний розділ, присвячений поліпшенню життя військовим офіцерам, пенсіонерам і ми багато робили для відновлення пільг для них. Ми також будемо робити все, щоб ці пільги були відновлені у поправках до Бюджету на 2008 рік, скасованих новим помаранчевим урядом. Мені гірко і прикро читати Ваші слова. Я глибоко шаную Вас і усіх тих людей, хто служив Батьківщині.

- Вера. Уважаемая Анна Николаевна, Вы хотите стать Президентом Украины? Спасибо. 

- Вы знаете, я не хочу стать Президентом Украины. Спасибо.

- Нежин ул. Прилуцкая. Перед последними выборами в Верховную раду Украины (узнали в штабе Партии регионов) Вы планировали встречу с избирателями в г. Нежине. Были подготовлены документы и подписи жителей г. Нежина выступающих против строительства самого мощного завода в Украине минеральных удобрений в Нежине в черте города. Этот сомнительный проект (корни Литва) продвигают местные депутаты партии БЮТ (большинство в горсовете). Мы провели митинги, пишем обращения, стучимся к ним в двери. Они отворачиваются и молчат.

На сегодняшний день непонимание между избирателями и депутатами от БЮТ дошло до парадокса, и дело находится в суде. Избиратели судятся с депутатами "любимой" партии. Силы не равные. Но дышать чистым воздухом хочется. Депутаты от БЮТ Куровский и Ляшко возможно в курсе событий, только не понятно, чьи интересы они отстаивают? Выше указанные документы были переданы (при встрече в г. Нежине) депутату В.Хомутыннику.

Хотелось бы знать их судьбу и возможность подсказать вышестоящим БЮТовцам, что творится в низах.

С уважением ул. Прилуцкая и общественность г. Нежина. 

- Я обязательно передам Ваше письмо депутату Хомутыннику и сама обязательно приеду в Ваш город в самое ближайшее время, еще до начала второй сессии Верховной Рады. Я думаю, мы встретимся и возьмем проблему под общий контроль. Спасибо за доверие.

- Сергій. Новий уряд збирається ліквідовувати пільги ветеранів Збройних Сил та військових пенсіонерів. У даній ситуації, чи зможе Партія регіонів підтримати акції протестів, котрі виникнуть в наслідок цього рішення?

Чому Партія регіонів не відстоює, чи скажемо м'якше, надає мало уваги проблемам військових пенсіонерів; перекос у пенсіях, не виплата індексації з 2005 року, не виплата допомоги на дітей, які вчаться і не досягли 23-х літнього віку?Скільки можна знущатися з офіцерського корпусу? Новому керівництву військові пенсіонери, та і вся Армія не потрібні. А Вам, Партії регіонів, це ж Ваш електорат?

- Ми будемо ініціювати такі акції протесту і разом з Вами робити все, щоб не дозволити новому уряду ліквідувати пільги ветеранів збройних сил. Ми будемо захищати ваші інтереси.

- Андрій Рогод. Чому рівень життя "простих людей" в Україні не відповідає ані міжнародним стандартам, ані європейським цінностям? Скільки Ви особисто відводите часу політикам, чиновникам для вирішення проблеми неспіврозмірності рівня життя (наприклад, як і у самих чиновників) "багатих українців" та "простих українців"? Чи не є це дискримінацією в правовому суспільстві? 

- Я Вам повинна сказати, що проблема бюрократії в Україні є настільки великою, що її не під силу розв’язати не лише пересічним українцям, а й людям, наділеним спеціальним мандатом. Наводжу Вам маленький приклад. У дворі будинку, де я мешкаю, якийсь багатій, який збудував у підвалах ресторан, пустив трубу, з якої валить у вікна людям сморід з кухні цього ресторану. Ми писали десятки листів, багато зверталися до районної Шевченківської адміністрації, я особисто дзвонила главі цієї адміністрації, але проти великих грошей нічого не вдалося зробити.

Другий приклад. Я тричі намагалася потрапити на прийом до голови однієї з сільських рад у селі біля Києва, але навіть мені з мандатом депутата Верховної Ради це не вдавалося зробити, бо голова або не приходив, або спізнювався, або в нього в кабінеті відбувалися якісь святкування. Я говорю Вам це для того, щоб підтвердити Ваш висновок про те, як важко жити в корумпованій державі, де багато навіть дуже дрібних чиновників працюють лише на себе і на свої кишені. Мені здається, що невдоволення бюрократією в Україні досягло такої межі, що це може стати причиною нових народних бунтів. Повірте, навіть я не бачу іншого шляху боротьби з цим явищем.

- Наталья. В Украине есть много проблем. Одна из них — экологическая. Но ещё не одно правительство не решило ряд экологических проблем. По моему мнению, если отношение к экологии будет продолжаться в том же духе, есть вероятность того, что Украина будет действительно "помойной ямой" в географическом центре Европы. Анна Николаевна! Вы народный депутат Украины! Вы имеете право законодательной инициативы! Внесите, пожалуйста (!) законопроекты, какие бы регулировали ряд вопросов в сфере экологии. Я считаю, это был бы пока наилучший способ вернуть Украине её "достойное лицо". Ваши мнения и ваши действия? 

- Вы как будто угадали. В эти дни лидер нашей партии встречался с представителями зеленого движения и именно этот вопрос обсуждался на этой встрече. Я думаю, что Вы попали в точку и надеюсь, что Партия регионов отдельный раздел своей программы по экологии значительно дополнит и улучшит.

- макс. Яку останню книгу Ви прочитали? 

- Александр Зиновьев "Глобальный человенник".

- Олександр. Анна Герман! Ви у складі конституційної опозиції (не можу назвати народної). Попередня опозиція нічого конструктивного для України не зробила, окрім виборів 2007. А що зробить саме ваша партія? Повірте, незалежно від того, чи в опозиції Ви, чи в коаліції, хороші законопроекти завжди будуть тримати рейтинг Партії регіонів. 

- Рейтинг Партії регіонів залежить насамперед від постійного і неприривного зв’язку з виборцями. Від того, щоб партія і виборці були образно кажучи були в єдиній кровоносній системі. Як тільки партія відривається від людей, ніякі піар-акції, ніякі законопроекти не допоможуть її популярності. Наша сила в тому, що ми тримаємо руку на пульсі життя людей, а люди тримають руку на пульсі життя нашої партії.

- Саша. Скільки необхідно ще чекати на вирішення проблеми державного кредитування купівлі житла?

- Це зараз залежить від нового уряду. А оскільки я знаю, що цей уряд не збирається нічого конкретного з цього приводу робити, то думаю питання про те, скільки ще треба чекати прямо залежить від того, коли до влади прийдемо ми, адже в нашій передвиборчій програмі є питання державного кредитування для купівлі житла. А ви знаєте, що ми завжди виконуємо те, що обіцяємо.

- Василь. Чо Ви приходите на засідення Верховної Ради в одязі, який не відповідає стандартам державного чиновника? 

- Знаєте, навіть якби в Україні існував стандарт її державного чиновника, то я б нізащо не погодилася підпадати під цей стандарт. Я не люблю нічого сірого і скорумпованого, а саме такій стандарт зараз панує в Україні. Я не хочу бути підвладна йому навіть в одязі.

- Антон. Здравствуйте! Скажите, пожалуйста, не хочет ли Ющенко использовать Крым для ввода НАТОвских войск или для договора с Турцией при покупке газа? (Турция у России не может купить Крым, а у Украины может). 

- Крым мы с Вами никому не отдадим.

- Владимир. Добрый день. Изложите, пожалуйста, Вашу личную позицию по вопросу вступления Украины в НАТО. Как Ваша позиция согласуется с позицией Партии Регионов, если таковая у нее есть? Спасибо.

- Если Вы наблюдали сегодня за работой парламента, то Вы видели протесты нашей фракции против торпедирования украинской властью вступления Украины в НАТО. Наша позиция была и остается неизменной. Только воля народа может решать идти Украине в НАТО, или не идти. Мы не позволим решать этот вопрос не спросив у народа его мнения.

- Zabiyaka. Уважаемая Анна, как Вам удается всегда быть такой элегантной и привлекательной? В чем Ваш секрет? 

- Спасибо за комплимент.

- Світлана. Ганно Миколаївно, дуже хочеться з Вами зустрітися особисто. Це взагалі можливо, чи ні? У мене до Вас є важлива пропозиція. Дякую. 

- Мусите мені повірити, Світлано, що я справді зайнята людина і справді не маю можливості прийняти всіх, хто хотів би зустрітися, але я обов’язково знайду час, якщо я переконаюся, що проблема, яка вас хвилює, справді важлива для багатьох людей. Тому напишіть мені на Інтернет-адресу.

- виктор. Не будем лукавить — ваш переход в Партию регионов — это конечно деньги, или их эквивалент? Скажите, сколько стоит поступиться принципами?
Партия Регионов — это пророссийска партия, которая, многие думают, содержится на деньги Москвы. Вас это не смущает?

- Если бы я знала Ваши принципы, я, возможно, могла бы их оценить. Не знаю только в каком эквиваленте. Но не зная Вас, я, к сожалению, не могу назвать Вашу цену. Извините, пожалуйста.

- Наталя. Добрий день, скажіть будь-ласка, де можна купити вашу книгу? Дякую за відповідь! 

- Подзвоніть мені, я Вам її подарую, тел. 594-74-24.

- Олександр. Я не можу вас назвати шановною, так, як не поважаю і вас, і вашу партію. Ви не любите український народ і все українське, як і комуністи та запроданець Т.Черновіл, в якого не має ні совісті, ні поваги до памяті свого батька. Чому? 

- Це Ваше право поважати когось, чи не поважати. І, на відміну від Вас, я шаную Ваше право вибору і не диктую Вам, що любити, а що не любити. Я також не беру на себе відповідальності судити Вас і Ваші вчинки. Все решта мені виглядає Вашими проблемами.

- Матір. Добрий день Вельмишановна пані Ганна, коли Ви були на програмі "Дуєль" Ви сказали "Якщо Тимошенко до 1 січня 2008 року не відмінить призів до Армії, то Ви об’єднаєте всіх матерів, які були обдурені Тимошенкою і будете боротися з цією брехнею". Коли це буде? 

- Ми ще раз будемо вимагати в Тимошенко дотримання її обіцянки і скасування призову. У разі, якщо вона не дослухається, я сподіваюся Ви приєднаєтеся до нашого маршу матерів. Дозвольте мені не називати дату з міркувань технологічних. Ви обов’язково почуєте про це, і будете знати, коли це відбуватиметься.

- Helena_66. Вы всегда отлично и интересно выглядите, как это вам удается при таком количестве работы и проблем? У вас есть стилист? 

- У меня нет стилиста и времени тоже. Спасибо.

- Виборці. Добрий день пані Ганна, ми Вас дуже любимо і чикаємо з нетерпінням, щоб ваш девіз "Зима ваша (помаранчі), весна наша (Партія регіонів)" здійснився якамога скоріше! 

- Я вітаю Вас з сьогоднішнім ще зимовим святом і скажу Вам абсолютно впевнено — весна буде наша.

- Денис. Мне очень интересно, почему в Украине так жестко и даже с некоторой ненавистью стоит вопрос русского языка. Ведь в Украине более70% населения общаются на этом языке. Статистика показывает, что падает рейтинг фильмов при переводе на украинский язык. Еще более смешно смотреть и слушать, когда русский фильм переводят на украинский язык. Нынешний премьер приезжая к нам на Донбасс, спокойно и без всяких переводчиков общается на Русском языке, показывая свое уважение, и после так громко и критично высказывается по ТВ в отношении этого же русского языка. Сайт Урядового Портала, имеет два перевода Английский и Украинский, ведь в Конституции Украины нет второго государственного языка.

Как Вы собираетесь отстаивать права Русскоязычного населения?

Мое мнение, это просто полное унижение со стороны нынешнего правительства, которое собирается оказывать принудительное давление в украинизации всей страны.
В некоторых странах существует несколько государственных языков, и чего из этого на Украине делать такую проблему, ведь быть патриотом страны, это состояние души, а не "языка"? 

- Нынишний Премьер всегда говорит то, что хотят от нее услышать. Во Львове говорит, что нужно сделать все, чтобы единственным языком был украинский, в Донбассе она легко переходит на русский и т.д. Люди должны сами делать вывод о ее позиции, то есть о отсутствии ее позиции в вопросе языка. Партия регионов возобновляет подготовку к референдуму по вопросу русского языка, как второго государственного. Народ сам должен решить на каком языке ему смотреть фильмы, каким языком разговаривать, на каком языке учиться. Думаю, в этом вопросе нужно четко отстаивать интересы разных социальных групп: и тех, которые говорят на украинском, и тех, которые говорят на русском. Никто не должен быть унижен, и ничьи права не должны быть ущемлены.

- Олена. Шановна пані Ганно, скажіть будь-ласка, коли нарешті Партія регіонів зрозуміє, що саме їй потрібно брати все в свої руки, бо я відчуваю, що з розкладом нової коаліції між БЮТ та НУ-НС, ми заїдемо в тугий кут?

Я можу з гордістю сказати, що я пишалася і буду й на далі пишатися Партією регіонів, Вами пані Ганно, бо Ви, є найрозумніша жінка політик в Україні, я впевнена, що зі мною навіть погодяться наші опоненти та звісно нашим дорогим Віктором Федоровичем Януковичем, який назавжди залишиться в наших серцях Прем'єр-Міністром, а маю велику надію, що в недалекому майбутнєму Президентом України! Щастя Вам та добра!
З повагою, Ваш палкий виборець Оленка.

- Добре, що Ви розумієте, що нинішня правляча коаліція матиме коротке життя. Я би навіть сказала, дуже коротке життя. Ми готові до цього, ми готові взяти під свій контроль увесь процес управління державою. Дякую Вам на доброму слові.

- Виктор А. Уважаемая Анна Николаевна, на текущей неделе Комитетом ВР по свободе слова и информации, главой которого Вы являетесь, был рассмотрен и предложен к принятию в целом законопроект, ограничивающий рекламу алкогольных напитков и табачной продукции. Наверняка будут предприниматься попытки блокирования таких нововведений. Скажите, пожалуйста, на сколько принципиальным Вы видите введение ограничений на рекламу алкоголя и табачных изделий, и будете ли Вы отстаивать принятие вышеупомянутого законопроекта? Спасибо. 

- Запретить рекламу алкоголя и табачных изделий на телевидении — очень важное задание, и законопроект о таком запрете будет рассматриваться на заседании ВР уже в начале следующей сессии. Мы обязательно добьемся, чтобы парламент принял этот Закон. Хотя должна Вам сказать, что мы чувствуем давление определенных кругов, которым невыгодно принятие такого Закона.

- Владимир. Анна, здравствуйте! Хочу задать вопрос о компенсации вкладов Ощадбанка. В 1996 году когда определили, что при компенсации вклада 1 советский рубль будет равен 1 грн.5 коп доллар стоил около 1 грн.76 коп. и тогда на 1000 полагающихся гривен, которые так активно раздает новое правительство Тимошенко можно было купить минимум 500 у.е., разве за более чем 10 лет у нас в стране не было инфляции? Почему только 200 у.е.? И почему Партия регионов никак не реагирует на это? Не кажется ли Вам, что стоило б пересмотреть суммы компенсаций? Почему люди умирают в очередях за подачками?
Спасибо.

- К сожалению, правда — такая вещь, которую говорить всегда невыгодно и которую надо говорить всегда не вовремя. Обращая внимание людей на то, что так называемая кампания по возвращению вклада приведет к резкому увеличению цен к инфляции и ухудшению жизни людей уже в этом году, мы понимаем, что своими заявлениями вызываем недовольство граждан. Ведь люди радуются хотя бы такой возможности получить хотя бы немного денег. Сейчас они не в состоянии понять весь цинизм обмана, авторства Юлии Тимошенко. Но время даст всему четкие и правильные оценки. Люди очень скоро все правильно поймут и оценят, как тех политиков, которые сделали из них механизм для своего пиара, так и тех, которые не пошли на этот дешевый ход. Ведь Вы понимаете, много ума не надо, чтобы раздать, заработанные правительством Януковича деньги. Мы ведь тоже могли это сделать, правда? Но мы заботимся не о будущих выборах, а о будущих поколениях. Поэтому мы понимаем, что нужно быть ответственным не только за сиюминутный результат, а за тот результат, который может последовать уже в ближайшее время. Поэтому, мне кажется, что нет другого выхода, как спокойно подождать пока время все поставит на свои места. Мне очень жаль и очень горько смотреть на это массовое унижение моих сограждан, которые стали жертвой очередной пиар -технологии Юлии Тимошенко.

- Алекс. Здравствуйте Анна!
Вы производите впечатление человека с высоким уровнем интеллекта, скажите, пожалуйста, как Вы считаете, имеет ли политическую или экономическую перспективу организация, застывшая в своём развитии. Если произвести даже поверхностный анализ деятельности Партии регионов, то можно однозначно сказать, что с каждым годом она будет терять свой электорат, ведь главное для любой партии — это мобильность и гибкость в постоянно меняющихся условиях политической борьбы.
Хотел бы обратить Ваше внимание на некоторые факты, не учёт которых приведёт к дальнейшим поражениям партии регионов (я сторонник партии Регионов, правда не по всем направлениям):
- Проблема лидерства партии (я положительно отношусь к В.Ф.Януковичу).
На мой взгляд, назревшая проблема. Почему?
Отвечаю: Ваши оппоненты очень талантливо разыграли прошлое Виктора Фёдоровича, и в дальнейшем будут это успешно делать, так как уже заложен хороший информационный фундамент. Вы смогли хорошо обыграть талант Виктора Фёдоровича, как сильного управленца. Но то электоральное поле, которое Вы имеете, Вы нарастить больше не сумеете, потому что, как раз эти два вопроса основные по которым о Вас судит та часть электората, которую я называю "державники". "Державники" это люди, на которых пытается сделать ставку В.Литвин, им безразличен западный национализм, российский шовинизм для них важно само существование независимого государства Украина в пределах его границ, их материальное благополучие и возможность чувствовать гордость за собственную страну. И кстати, их количество постоянно будет расти, посмотрите тенденцию поддержки Литвина.
Какую гордость они могут испытывать за Президента, Премьер-министра Украины, если им является человек с уголовным прошлым (при всех его нынешних, неоспоримых заслугах)? Как они могут относиться к нам выходцам с Донбасса, если их напичкали книгами Пенчука "Донецкая мафия" и т.д. Сам собой напрашивается ответ, нужен, новый лидер партии: харизматичный выходец с другой области (что-то собирательное с типажей Кушнарёва и Коновалюка). Тогда название партии будет соответствовать своему содержанию, получит политическую перспективу, и не будет восприниматься, как партия "донов".
- Нет никакого политического смысла афишировать принадлежность к партии представителей большого капитала, это не вызывает у людей энтузиазма, никогда голодные (большинство населения) не полюбят богатых.
- Основными отличительными аспектами политики партии должны стать:
1. Нейтральный статус государства (любое движение Украины в сторону НАТО или России — это путь к югославскому варианту, мы обречены на нейтральность).
2. Категорическое отрицание насильственной украинизации, создание в Украине реального двуязычия на переходной период, но в тоже время мягкая пропаганда украинского языка с пониманием того, что без языка нет нации. Незачем пытаться за 10-15 лет сделать то, что подавлялось сотни лет. (Считаю, что период восстановления украиноязычия украинцев должен охватывать период не менее 2 поколений).
3. Создание внеблокового, экономически развитого государства, мощного в военном отношении и умеющего поддерживать политически и экономически выгодные отношения, как со странами НАТО, так и со странами ЕЭП.
Анна, присоедините к себе данное электоральное поле, оно наиболее перспективно, не отдавайте его хитрому Литвину, хорош тот политик, который умеет мыслить стратегически, а не зацикливается на тактических удачах и неудачах.
Я понимаю личностный аспект такого выбора, но что мешает В.Ф. Януковичу быть "серым кардиналом", ведь это лучше чем через 5-10 лет уйти в политическое небытиё.
Маю надію на Вашу відповідь. Всього найкращого шановна пані.

- Дякую Вам за ваші міркування і стурбованість процесами, які відбуваються у нашій партії. Ви маєте рацію. Партія не може бути застиглим тілом, вона мусить розвиватися, реформуватися, поповнюватися новими людьми. Це саме ті процеси, які зараз відбуваються у Партії регіонів під керівництвом її лідера Віктора Януковича. Саме авторитет і популярність Віктора Януковича дозволяють нам зараз здійснити ті реформи у партії, які уже назріли.

- Борис. Как Вы считаете, не пора ли Партии регионов предложить общественности своего нового лидера, за которого проголосует больше избирателей? Кушнарев мог бы стать таким новым лидером, если бы не произошла та трагическая ошибка? Чем Партия регионов сможет привлечь новые голоса на следующих выборах? Или Партия регионов просто будет ждать, когда утратит доверие народа существующая новая-старая оранжевая коалиция? 

- У Партії регіонів є лідер. Цей лідер — Віктор Янукович. На його користь говорять високі рейтинги, цифру яких — понад 40% — показують соціологічні дослідження, не зважаючи на те, що Партія регіонів вже перебуває в опозиції. В Україні нема політика з вищим рівнем довіри. Це не мій висновок, це результат незалежних соціологічних досліджень. Лише опоненти, м’яко кажучи, Партії регіонів могли би порадити у такій ситуації ставити питання про зміну лідера.

- Анна. Уважаемая Анна Николаевна, не думаете ли Вы, что в 2007 году Президент Украины, проводил свою президентскую предвыборную компанию 2009 года прикрываясь ГОЛОДОМОРОМ? 

- Я думаю, що Президент України справді щиро переймається історією, пов’язаною з періодом Голодомору. І я хочу вірити, що це для нього справді щось важливе і близьке, що це не є звичайною піар — кампанією. Мені здається, що я не помиляюся.

- Олександр Вікторович. Пані Герман! Нам зрозуміло чому Вас так приваблює Партія Регіонів. Де ще б можна було писати книжки та виступи і відчувати себе трохи розумнішою людиною у порівнянні з державним лідером. В Партії Регіонів є багато розумних людей, але є багато і з великим недоліком розуму (це м’яко сказано) типу Януковича, Чечетова, Кисільова, колишнього Калашнікова і таке інше. Ваша партія підбрала усіх злодіїв типу Кивалова (тільки не говоріть, що він заслужено отримав подяку за вибори)
Ви в партії, яка постійно вживає слова маразматиків типу Кисільова "розкол України", сепаратизм, де проводяться антиукраїнські, антинаціональні зїзди типу Севередонецьк. Ви зрадили саме українців як націю тією політикою, яку проводить ваша злочинна партія з Вашою допомогою. Ви хіба що розмовляєте українською мовою, але ні чого не робите заради українства, заради нашої Держави.
Ви два з Чорновілом куплених Партією Регіонів зрадника з надією, що дасте голосів від заходу України. Чорновіл перейшов за гроші для лікування дитини (хоча його за це і можна зрозуміти), а ви за писульки та місце в партії. Ви одіозні фігура для українців в том числі і для Ваших колег журналістів. І раджу Вам не чіпати політичні теми.
До речі, на що ви живете та міняєте одяги і зачіски? Депутатської платні не хватить. Мабуть платить Янукович, чи дав Вам можливість прихватити щось, як і сам в Межигірї не говорячи вже по дрібницям — заводики, фабрики? Як він за 4-5 років став вдруг одним з найбагатших людей в Україні? На платню прем`єра? Брехун, злодій і Ви разом з ним.
Повірте, що Партія регіонів в такому складі проща партія. Єдина розумна жінка у Вас Богатирьова і та зрозуміла що з такою командою не можливо йти разом.
Прокоментуйте будь-ласка. 

- Мені цікаво чути нові темники для мене від такого переконаного патріота і демократа, як Ви. Мені навіть цікаво було б розказати Вам, що таке справжня демократія, свобода, і справжнє право громадянина порушувати ті теми, які йому потрібно, а не ті, які Ви йому диктуєте.

- Сергій. Шановна пані Анна! Скажіть будь ласка, яка кількість членів Партії регіонів готова полетіти в космос з паном Черновецьким? Ви з паном Чорноволом забронювали собі місце?

- Я б справді хотіла полетіти у космос:) Якби я могла за це заплатити.

- иНженеР. Анна Николаевна, весна будет наша? ОЧЕНЬ ХОЧЕТСЯ В ЭТО ВЕРИТЬ! РЕГИОНЫ — ВПЕРЕД!

- ...і небо над Україною буде синім.

- Натачька. Добрий день пані Ганно, хочу Вас поздоровити зі святами побажати успіхів, як в особистому так і в політичному житті! І хотілося б дізнатися, як Ви відсвяткували свята? 

- Це були найбільш спокійні і лагідні свята у моєму житті. Може тому, що діти залишилися вдома і я не мусила переживати, що там з ними діється. Це справді було гарно, мило і святково. Бажаю Вам веселого Щедрого вечора і щасливого Водохреща.

- Олександр Вікторович. Пані Герман Ви не вважаєте себе зрадницею України пов’язавши своє депутатство з такими застойними людьми, як Янукович, Кисільов, Чечетов та інші? Може ви поступите, як Богатирьова? Вона не трималася за друге крісло партії, а поступила по совісті. 

- Ви знаєте, я не думала про це. І це буде добра тема на сьогоднішній вечір. Я обов’язково подумаю, чи вважаю себе зрадницею і наступного разу Вам розповім.
Стосовно того, чи я поступлю, як Богатирьова, то давайте зробимо так: Ви подзвоните Президенту і попросите його запропонувати мені якесь високе крісло, тоді я прийму якесь рішення і ми з Вами будемо мати тему ще на 3 роки розмов про моє зрадництво. Домовились?

- Анна. На одній з передач "Свобода слова Савіка Шустера" Ви запитали в Шкіля, чи має він у своєму гардеробі вишиті шкарпетки, при цьому нагло хизуючись. Чому саме це зацікавило Вас? Невже це так важливо? Яка ж Ви після цього українка? Вам мабуть судилося бути лише на підтанцьовках в "регіоналів" і не інакше! А Андрій молодець відповів гарно. Фу! 

- Мене цікавило не це. Мене цікавило, чи він має вишиті труси, але я не наважилася виказати це публічно. Ви вже мені пробачте.

- Сергей Саленко. Уважаемая Анна Николаевна, добрый день.
Что делать если власть нарушает законы, которые в первую очередь сама должна блюсти?

XVI сессией Харьковского Городского Совета V созыва от 21.11.2007 года "Про затвердження переліку земельних ділянок для продажу прав на них на земельних торгах (№246/07)" принято решение о продаже права собственности на участок площадью
0,3100 га по Салтовскому шоссе, 248 для строительства и эксплуатации автостоянки.
Эта территория является придомовой и на ней расположена детская площадка. Наши дома многоквартирные и многоэтажные (две "шестнадцатиэтажки", "двенадцатиэтажка" и "десятиэтажка") и более 250 семей лишаются места для отдыха. Детская площадка оборудована силами и на средства жителей домов. Посажено более 20 деревьев, оборудованы качели, турники, брусья, песочница. Кроме этого оборудовано небольшая футбольная площадка. На просьбу жителей помочь дооборудовать площадку, Городской Совет ответил отказом.
Полтора года назад более 200 семей уже выступали против строительства на этой территории гаражного комплекса, и было решение Харьковского Городского Совета и Управления строительства и архитектуры (№ Ко-4369, Ко-5189.С-5370.08-39 от 23.10.2006) о запрещении данного строительства. А сейчас — продажа по второму кругу, не взирая на предыдущее решение.

Что Вы порекомендуете? Ложиться под экскаватор?
Заранее благодарен за ответ, С уважением.

- Когда власть нарушает законы, ее надо гнать в шею.

- Олександр. Доброго дня!
Як Ви ставитесь до проблеми засилля масонства в українському політикумі та владі? Звичайно, якщо Ви бачите таку проблему у нас в Україні взагалі.
Дякую!
Бажаю всіляких успіхів та гараздів!
 

- Коли я дивлюся на нинішню владу, то думаю, що вона у нас така недолуга, що жодна масонська ложа нікого б з них не взяла до себе. А якщо серйозно, то я б хотіла окремо зустрітися з Вами і поговорити про це. Не думаю, що це тема для широкого загалу.

- Олег. Кого Вы видите на должности Главы Антимонопольного комитета?
Спасибо за ответ. 

- Для мене важливо, щоб це була чесна людина і не скорумпована, а прізвище тут значення не має.

- Марина. Добрий день, шановна пані Ганно! Ще, здається, пройшло всього 3 роки з того часу, коли Ви приїзджали до нас в інститут, а саме Інститут журналістики (КНУ ім. Т. Шевченка), аби розказати нам, майбутнім журналістам про засади етики в журналістиці. Памятається мені, всі тоді слухали Вас з відкритими ротами, бо Ви говорили чимало цікавих речей. Але дуже жаль було, коли Ви перейшли на бік Партії регіонів. Знаю чималу частку наших студентів і професури, які розчарувалися в Вас після цього вчинку. Думаю, Вас це вже не цікавить, але просто захотілося Вам про це сказати.
А цікавить мене ось яке питання: якби Вам, а не Раїсі Богатірьовій, запропонували зайняти пост голови РНБО, чи погодилися б Ви? І як Ви можете прокоментувати вчинок самої Богатирьової? Як її рішення, тобто згода, вплинуть на життя Партії регионів та на український політикум в цілому?
Дуже дякую за відповідь.

- Я добре пам’ятаю нашу з Вами зустріч у студентській аудиторії, і думаю, що час мені вже прийти до вас знову. Обіцяю, Ви будете слухати мене з таким же зацікавленням, як і тоді, тому що я буду казати Вам правду такою, якою вона є, а не такою, як прийнято її робити. Те, що я прийшла у Партію регіонів означає, що я змогла у нашій країні зреалізувати своє право вибору, і те, що я вважаю, що мої слова, мої думки і моя позиція у тому середовищі, де є я зараз, принесуть більше користі, ніж на радіо "Свобода", яке вже давно виконало свою місію. Стосовно Вашого питання про те, чи погодилися б я на пост голови РНБО, як Богатирьова. Відповідь моя така. Я маю у житті таку засаду, якої завжди дотримуюся: я ніколи не йду від людини чи від людей у час, коли цій людині або цим людям важко. Тому я не погодилася б на жодні посади саме зараз. Так саме як я відмовилася від пропозиції очолити одну дуже відому міжнародну організацію у 2005 році, коли мені ставилася умова відійти з середовища ПР. Може це не правильно, непрагматично, але я теж маю право на якісь свої засади. Дякую за запитання.

- Зоряна. Вельмишановна пані Ганно!
Скажіть будь-ласка, чи Ви, колись мріяли бути політиком?
На моє велике переконання, як політик, Ви є прекрасним фахівцем в будь якій галузі, а нам нажаль таких розумних і талановитих політиків не вистачає в Україні. Дякую Вам, за те що, Ви вибрали вірний шлях та даєте нашому суспільству шанс на світле майбутнє.
З повагою, Зоряна м. Чернівці. 

- Я завжди мріяла написати добру книжку. Я зробила це раз, тепер я мрію зробити це вдруге. Мрію побачити своїх дітей в добрій перспективі. Мрію жити у справді вільній державі. Політика — це для мене не мрія, а лише засіб для реалізації тих чи інших цілей. Дякую Вам за добрі слова.

- Эразм Андропович. Анна Николаевна! Когда Вы и вся ваша фракция перестанете заниматься словоблудием и займётесь работой на благо государства и доведённого до влачения нищенского существования народа? Вас народ выбирал не для того, чтобы Вы сводили личные счёты с победившим, пусть и с небольшим перевесом, но большинством, а для того, чтобы в одной упряжке со всеми членами Парламента творить прогресс. Не забывайте, что Вы — государственный чиновник, а мы — народ, который Вас наняли на работу и из нашего кармана вы получаете зарплату не за склоки, которые Вы учиняете с неописуемым ехидством и наслаждением, а за поиск решений, направленных на улучшение благосостояния украинского народа. Мы уже устали от Вашей партии и от Вас лично. Когда мы, налогоплательщики Украины, почувствуем Ваш личный вклад в дело законотворчества, направленного на благосостояние народа и укрепления государства? 

- Я так понимаю, что Вы за нас не голосовали. Но я верю, что Вы будете голосовать за нас на следующих выборах. И основанием для такого Вашего вывода будет оценка всего того, что мы делаем и будем делать, и что делают и будут делать наши политические оппоненты. Поверьте, Вы почувствуете разницу.

- андрій. Скажіть, будь ласка, чиє завдання виконувала, коли першою з усіх журналістів була допущена до Миколи Мельниченка, який на той час переховувався в Чехії? Яку роль зіграв тоді ваш шеф з Радіо Свобода Роман Купчинський і така собі Ірина Холупа, щоб Мельниченко отримав політичний притулок у США? Як відомо, всі журналісти, які працюють на радіо Свобода, в апараті безпосередньо, так чи інакше, є агентами спецслужб США. Коли були завербовані? 

- Був такий відомий український дисидент Валентин Мороз. Він на подібні речі любив казати: "Насмешил до конца срока". Ви мене сьогодні розсмішили. Коли я їхала до Миколи Мельниченка, адресу, якого дав мені особисто Олександр Мороз, я виконувала свою місію журналістську — взяти інтерв’ю у людини, яку розшукують всі розвідки світу. Скажіть мені, чи Ви знаєте журналіста, який би від цього відмовився. Олександр Мороз, знаючи, що мені можна довіряти, дав мені можливість зустрітися з Мельниченком у Чехії і зробити все, щоб Мельниченко вийшов у прямий ефір радіо "Свобода". Так, пізніше мої колеги допомогли йому отримати притулок у США. В цьому нема жодного секрету, як нема нічого нового у Вашому звинуваченні про те, що я є агентом спецслужб США. Я не знаю звинувачень, яких би мені не виставляли. Я не знаю спецслужб, яких би мені не приписували. І Ви розумієте, що навіть якби я була агенткою спецслужб США, то навряд чи я б Вам сказала, коли була завербована. Це жарт, звичайно.

- evgeniy. Правда ли что Колесникову за согласие на выборы и провал Партии регионов 30 сентября дали орден? В московской прессе хунвейбина Лукьянова считают героем и лицом вашей партии. Может быть, имея пример поведения Шуфрича, он тоже хочет попасть в предвыборную пятерку? Что-то не слышно вашего теневого правительства? Слишком много работы с теневой экономикой? 

- Я думаю, что награда Колесникова — это был жест власти в знак признания того, что Колесников был незаконно репрессирован в 2005 году. Это был знак того, что власть поняла ошибку и не собирается повторять репрессии и политические преследования. Я так читаю эту награду.

источник: liga.net
Развитие событий

После сюжета о Межигорье на канале Тонис сменили руководителя
Экс-глава СП: Межигорье — не частная жизнь президента
Проверьте на коррупцию Януковича!
Квартири vip-чиновників: у Азарова крутий сусід, а Тігіпко продає житло
Таємне життя Януковича, або Віртуальна екскурсія до "Межигір'я"
З життя біло-блакитної еліти: маєтки сина Януковича, Ківалова і Піскуна
Солодкі гроші "єнакіївських"
Секрети на винос? Керівником охорони Януковича виявився... громадянин Росії
Дорога для Януковича
Янукович легалізує "Межигір’я"?
"Межигір'я" Азарова
З життя державної еліти: мисливське князівство Януковича
Ющенко і державна резиденція. Кругова порука vip-чиновників
Янукович. Махінації на ринку нерухомості
Вони порушують, ми платимо
Віктор Янукович. "Межигір’я" назавжди
Ігор Тарасюк: Це Тимошенко просила віддати "Межигір’я" уряду. Що ми і зробили
З життя біло-блакитної еліти: маєток Володимира Рибака
Віктор Ющенко взяв розпуск за правило
Анна Герман: необходима высокая общая культура политика




Ваше мнение:

Ваше имя *
Ваш e-mail
Ваше сообщение * Сообщения, содержащие оскорбления, ругательства и нецензурные выражения, будут удаляться без предупреждения.



Поля, отмеченные (*), обязательны к заполнению
Код на картинке *


НОВОСТИ
Специалисты Государственной аудиторской службы во время ревизии Бородянского поселкового совета выявили нарушения на 19,8 млн грн при использовании средств, выделенных на восстановление поселка.
У Києві спалахнув новий гучний будівельний скандал, пов’язаний із забудовником — у Подільському районі ЖК “Рибальський”, який мають здати у четвертому кварталі 2023-го, може стати черговим недобудом.
С февраля по июль 2023 года Турция импортировала около 160 600 тонн угля из оккупированных частей Донецкой и Луганской областей. Общая сумма составляет $14,3 млн.
С начала 2023 г. госпредприятие “Мультимедийная платформа иновещания Украины” заключило соглашений на 360 миллионов гривен: в июле были обнародованы заказы на 217 млн грн, а после отставки Александра Ткаченко с должности министра культуры в августе-сентябре заключили договоров еще на 139 млн грн
Командир 2 штурмового батальйону 3 ОШБр Дмитро Кухарчук заяв, що окрім звільнення Ганни Маляр з посади заступника міністра оборони має бути і кримінальна відповідальність.
Попри важкий фінансовий стан операторів систем розподілу всі вони здійснюють як підготовчі роботи до осінньо-зимового періоду, так і відновлювані роботи — там, де мережі були пошкоджені обстрілами.
Минувшей ночью военная разведка СБУ с помощью дронов-камикадзе атаковала военные самолеты россиян на Курском аэродроме.
Бывший генпрокурор Украины снова обвинил Байдена и его сына в коррупции
Міністр юстиції Денис Малюська і Центральна Колегія міністерства прийняли рішення щодо корпоративних прав власності на ТОВ "Укрбуд Девелопмент"
Сегодня, 4 февраля, боец ​​Нацгвардии Артемий Рябчук, подозреваемый по делу о расстреле военнослужащих в Днепре, отказался от всех показаний, которые ранее давал правоохранителям.
Сегодня, 4 февраля, судьи Высшего антикоррупционного суда Виктор Маслов, Леся Федорак, Игорь Строгий огласили приговор по делу судьи Славянского горрайонного суда Донецкой области Игоря Минаева в получении взятки.






Загрузка...


Погода, Новости, загрузка...
 
© Информационный проект "Компромат.UA", 2007-2009. Все права защищены.
При использовании материалов ссылка на "Компромат.UA" обязательна.
Created by: © "Компания дизайн и интернет решений AB Design",
Powered by: © "Admin CMS", 2007-2009.
Разработано компанией
AB Design 2007