КОМПРОМАТ.UA | Повії — (с)експортний товар України
КОМПРОМАТ.UA
началопоискконтакт

RSS | Блогеры | О нас


СТАТЬЯ
Повії — (с)експортний товар України


Повії — (с)експортний товар України

06 июля 2009
  автор: Міхал Кацевіч, Newsweek Polska (Польща)  



0
 

Криза для проституції — як лотерейний білет! Внаслідок економічної кризи тисячі українських дівчат, які втратили роботу, почали масово виїжджати за кордон для роботи в ескорт-агентствах, чимало з них осіли в Польщі. Акції МВС та громадських організацій по боротьбі з проституцією виявляються малоефективними. Чимало молодих українок навіть мріють про кар’єру повії, — пише Міхал Кацевіч у польському тижневику Newsweek Polska.

Кожна четверта старшокласниця в Україні мріє про кар’єру повії. Для секс-бізнесу економічна криза — ніби виграшний лотерейний білет.

Двадцятирічна Даша приїхала в Польщу два місяці тому з Івано-Франківська. У рідному місті працювала в банку. Сиділа за касою і обслуговувала клієнтів. Нічого надзвичайного. У Варшаві також обслуговує клієнтів, тільки в ескорт-агентстві, що розташоване в центрі міста. Банк Даші закрили, у рідному місті іншої роботи вона не знайшла. "Я знала, на яку роботу їду, — каже Даша. — Попрацюю кілька місяців, щоб мати, за що жити в Україні до кінця року і, може, якось перечекаю кризу".

Цю історію варто було б помножити на тисячу. Дедалі більше молодих українок заробляють проституцією. Офіційний рівень безробіття в охопленій кризою Україні невисокий (близько 3%), однак багато компаній урізали працівникам так звані "зарплати в конвертах". Багато молодих дівчат, яких взяли на роботу одразу після навчання, офіційно отримували копійки, а справжні зарплати їм видавали в конвертах. Зараз із тіньової частини економіки, яка банкрутує, вони потрапили до сфери секс-бізнесу.

За оцінками українського МВС, кількість повій сягає 110-250 тис., у той час як ще в лютому цього року офіційні дані свідчили про 12 тис. Ці цифри, напевне, набагато більші, адже в підрахунку варто було б взяти до уваги тисячі дівчат, які працюють за кордоном. Вони виїжджають до Росії, Польщі, Чехії, а як вийде, то й далі на Захід. "Кілька моїх подруг вже готуються до виїзду до Польщі. Вони чекають на візи, будуть працювати в агентствах у Варшаві і Кракові", — каже Даша.

Україна — це наразі найбільший експортер повій до Європи, а останнім часом також і мекка для секс-туристів. Імпорт спраглих до платного кохання чоловіків із Заходу зростає значно швидше, ніж експорт жінок з-за Дніпра до європейських країн. Усе це через правила виїзду: українкам потрібні візи, які важко отримати. А європейцям вистачає паспорта. Уже працює дешеве авіасполучення, цілком прийнятна готельна база і — найважливіше — конкурентні, порівняно з Європою, ціни.

Офіційно проституція в Україні заборонена. Але достатньо проїхатися автострадами великих міст, щоб побачити дівчат в коротких спідничках, які стоять при дорозі — ще рік тому це була незвично рідкісна картина. Неподалік часто стоїть міліцейська машина. Нікого це не дивує, бо виявляється, що правоохоронці "охороняють" повій. У лютому депутати від Блоку Юлії Тимошенко планували запровадити штрафи для клієнтів повій.

Зараз МВС проводить акцію інформування батьків про професію дочок і закликає до інтенсивного батьківського нагляду. Але, мабуть, це не дуже допомагає. "Сьогодні студентки з села масово підробляють у клубах, щоб якось зачепитися в місті", — розповідає Newsweek Анна Гуцол, лідер українського товариства FEMEN, яке бореться з проституцією. І говорить про приголомшливі результати опитування — для кожної четвертої старшокласниці професія повії — справдження всіх амбіцій і мрій про кар’єру.

В англомовних газетах для іноземців, які видаються в Києві, повно оголошень ескорт-агентств. Від анонсів в Інтернеті розбігаються очі. Україна в проституції поділилася навіть на сфери впливу, які більш-менш збігаються з історичними і політичними поділами. Дівчата із Західної України виїжджають до Західної Європи, а ті, що трохи говорять польською, обирають нашу країну. Схід їздить здебільшого до Москви, а провінція обслуговує Київ. За словами експертів з МВС, вартість наданих сексуальних послуг в Україні за рік сягає більше мільярда євро.

Олександрі Шевченко з FEMEN соромно за свою країну, що перетворюється на європейську імперію платних послуг, якою в Азії є Таїланд. Шевченко — координатор акції по боротьбі з проституцією "Україна — не бордель". "Гонитва за добробутом призвела до зникнення моральних гальм, які після розпаду Радянського Союзу ніколи не були в нас сильними. До того ж, ЗМІ нав’язували образ покірної жінки, якій все дається з легкістю. Достатньо того, що вона гарна і подобається чоловікам", — каже вона.

Протягом восьми років в Україні тривав споживчий карнавал. Для молодого покоління дітей Помаранчевої революції, сьогоднішньої 20-, 30-річної молоді, ознакою життєвого успіху стали нові машини, мобільні телефони, подорожі до Туреччини і модний одяг. До великих прагнень додався кредитний бум — мільйони українців набрали позик понад власні можливості. Не було проблем ані з роботою, ані з готівкою. Дівчата, які потрапляли до ескорт-агентств мріяли про ще краще життя.

(Скорочена версія статті, розміщена на інтернет-порталі видання)

источник: glavred.info
Развитие событий

В Киеве отметили "успех" Украины на зимней Олимпиаде: акция "Коровы на льду или Ледовое позорище"
Милиция заявляет, что в Киеве нарушений не было, были эксцессы
Обнаженные активистки FEMEN устроили акцию в PinchukArtCentre
Львовские депутаты потребовали запретить аборты
Раду осадили "депутатские девочки". ФОТО
Правозащитники требуют защитить украинок от хасидов
Свежее "мясо" в интернете. Украина превращается в популярное место для секс-туризма
Повії — (с)експортний товар України
Активистка женского движения бьет тортом Олеся Бузину. Фото
Из-за кризиса украинки стали чаще искать мужей за границей
Иностранцев призывают не стимулировать развитие секс-туризма в Украине
В Украину массово едут за сексуальными утехами
FEMEN: "Украина — не бордель!"




Ваше мнение:

Ваше имя *
Ваш e-mail
Ваше сообщение * Сообщения, содержащие оскорбления, ругательства и нецензурные выражения, будут удаляться без предупреждения.



Поля, отмеченные (*), обязательны к заполнению
Код на картинке *

  • 26 января 2011 | 09:01   Fesun

    Давать рабочие места надо молодым, чтобы жЫзнь строить можно было!


    НОВОСТИ
    У Києві спалахнув новий гучний будівельний скандал, пов’язаний із забудовником — у Подільському районі ЖК “Рибальський”, який мають здати у четвертому кварталі 2023-го, може стати черговим недобудом.
    С февраля по июль 2023 года Турция импортировала около 160 600 тонн угля из оккупированных частей Донецкой и Луганской областей. Общая сумма составляет $14,3 млн.
    С начала 2023 г. госпредприятие “Мультимедийная платформа иновещания Украины” заключило соглашений на 360 миллионов гривен: в июле были обнародованы заказы на 217 млн грн, а после отставки Александра Ткаченко с должности министра культуры в августе-сентябре заключили договоров еще на 139 млн грн
    Командир 2 штурмового батальйону 3 ОШБр Дмитро Кухарчук заяв, що окрім звільнення Ганни Маляр з посади заступника міністра оборони має бути і кримінальна відповідальність.
    Попри важкий фінансовий стан операторів систем розподілу всі вони здійснюють як підготовчі роботи до осінньо-зимового періоду, так і відновлювані роботи — там, де мережі були пошкоджені обстрілами.
    Минувшей ночью военная разведка СБУ с помощью дронов-камикадзе атаковала военные самолеты россиян на Курском аэродроме.
    Бывший генпрокурор Украины снова обвинил Байдена и его сына в коррупции
    Міністр юстиції Денис Малюська і Центральна Колегія міністерства прийняли рішення щодо корпоративних прав власності на ТОВ "Укрбуд Девелопмент"
    Сегодня, 4 февраля, боец ​​Нацгвардии Артемий Рябчук, подозреваемый по делу о расстреле военнослужащих в Днепре, отказался от всех показаний, которые ранее давал правоохранителям.
    Сегодня, 4 февраля, судьи Высшего антикоррупционного суда Виктор Маслов, Леся Федорак, Игорь Строгий огласили приговор по делу судьи Славянского горрайонного суда Донецкой области Игоря Минаева в получении взятки.






    Загрузка...


    Погода, Новости, загрузка...
     
    © Информационный проект "Компромат.UA", 2007-2009. Все права защищены.
    При использовании материалов ссылка на "Компромат.UA" обязательна.
    Created by: © "Компания дизайн и интернет решений AB Design",
    Powered by: © "Admin CMS", 2007-2009.
    Разработано компанией
    AB Design 2007