КОМПРОМАТ.UA | Суд залишив дружині Піскуна гектар біля "Променади" під ще один торгівельний центр
КОМПРОМАТ.UA
началопоискконтакт

RSS | Блогеры | О нас


СТАТЬЯ
Суд залишив дружині Піскуна гектар біля


Суд залишив дружині Піскуна гектар біля "Променади" під ще один торгівельний центр

13 октября 2015



0
 

Прокуратура не змогла відсудити у ТОВ "Корса" і ТОВ "Капрі" земельну ділянку на вул. Багговутівській, 17-21 у м. Києві. Про це свідчить рішення Господарського суду м.Києва від 22 вересня.

У грудні 2014 р. Київська міська рада прийняла рішення про передачу у спільну оренду на 10 років фірмам "Корса" (91%) і "Капрі" (9%) ділянки площею 0,93 га для будівництва та обслуговування житлових будинків, готельно-офісного комплексу, торговельного центру з підземним паркінгом та гостьовими автостоянками.

Прокуратура Києва звернулась із позовом про визнання рішення Київради незаконним і його скасування. Прокуратура стверджувала, що рішення суперечить Земельному кодексу, оскільки передача частини ділянки відбулося без вилучення її у попереднього землекористувача — ПАТ "Завод Укркабель", також площа орендованої ділянки більш ніж у 7 разів перевищує площу нерухомого майна, що є власністю "Корса" і "Капрі", а право оренди земельної ділянки, що не знаходиться під об’єктом нерухомості, набувається лише на конкурентних засадах.

Однак суд з’ясував, що матеріалах проекту землеустрою є нотаріально посвідчена згода ПАТ "Завод Укркабель" на відведення "Корса" і "Капрі" земельної ділянки. Крім того, встановлено, що "Завод Укркабель" взагалі не набув статусу землекористувача, оскільки з 2000 р., коли Київрада виділила йому тут близько 5 га, підприємство так і не уклало договір оренди.

Відтак суд у позові прокуратури повністю відмовив.

За адресою вул.Багговутівська 17-21 наразі вже є один торговий центр "Променада", власниками приміщень якого є "Корса" і "Капрі".

Співвласниками фірми "Корса" є бізнесмен Володимир Школьнік, віргінський офшор "Верді Груп Лімітед", ТОВ "Ріелті Класік" (власник — кіпрська компанія "Піар Юкрейніан Ресерч Енд Дівелопмент Лімітед"), а також Світлана Піскун, дружина Святослава Піскуна, який тричі обіймав посаду генерального прокурора (2002-2003, 2004-2005, 2007 рр.), а також був нардепом від Партії регіонів (2007-2012 рр.).

До 2009 року до складу засновників "Корси" входив також Ігор Баленко — депутат Київради від УДАРу і голова наглядової ради ПАТ "Фуршет", якому належить мережа продуктових супермаркетів.

Засновниками "Капрі" є Сергій Тесленко, ТОВ "Дуа" (Німеччина), ТОВ "Майбутнє", ЗАТ "Торговельні мережі" (ліквідоване), власником якого був Олег Корчак.

ТОВ "Майбутнє" зареєстроване на ТОВ "Плазма Холдінг" Олександри Дубогай і Михайла Шерстюка, і ВАТ "Універсам №17".

ВАТ "Універсам №17" у 2010 р. перетворене у ТДВ "Універсам №17", засновниками якого є Олександра Дубогай, Іван Швець, Георгій Іванов, ТОВ "Плазма Холдінг", ЗАТ "Торговельні мережі" і ТОВ "Слов’яни", оформлене на Євгенія Косенка і кіпрську компанію "Донарія Ентерпрайзес Лімітед".

Як пише у блозі на "Українській правді" народний депутат Сергій Лещенко, наразі Святослав Піскун перебуває під слідством. У вересні цього року на екс-генпрокурора завели карну справу за підробку документів про перетин державного кордону. Як стверджує нардеп, Піскун поставив фальшиві печатки у закордонний паспорт, щоб довести, що жив в останні роки в Україні і балотуватися до Верховної ради у 2014 році. За версією Лещенка, натомість Піскун мешкав на узбережжі Франції поблизу Канн, у віллі фірми "SCI Kuasar", власницями якої є його дружина Світлана Піскун і донька Тетяна Іващенко.

источник: nashigroshi.org




Ваше мнение:

Ваше имя *
Ваш e-mail
Ваше сообщение * Сообщения, содержащие оскорбления, ругательства и нецензурные выражения, будут удаляться без предупреждения.



Поля, отмеченные (*), обязательны к заполнению
Код на картинке *


НОВОСТИ
Специалисты Государственной аудиторской службы во время ревизии Бородянского поселкового совета выявили нарушения на 19,8 млн грн при использовании средств, выделенных на восстановление поселка.
У Києві спалахнув новий гучний будівельний скандал, пов’язаний із забудовником — у Подільському районі ЖК “Рибальський”, який мають здати у четвертому кварталі 2023-го, може стати черговим недобудом.
С февраля по июль 2023 года Турция импортировала около 160 600 тонн угля из оккупированных частей Донецкой и Луганской областей. Общая сумма составляет $14,3 млн.
С начала 2023 г. госпредприятие “Мультимедийная платформа иновещания Украины” заключило соглашений на 360 миллионов гривен: в июле были обнародованы заказы на 217 млн грн, а после отставки Александра Ткаченко с должности министра культуры в августе-сентябре заключили договоров еще на 139 млн грн
Командир 2 штурмового батальйону 3 ОШБр Дмитро Кухарчук заяв, що окрім звільнення Ганни Маляр з посади заступника міністра оборони має бути і кримінальна відповідальність.
Попри важкий фінансовий стан операторів систем розподілу всі вони здійснюють як підготовчі роботи до осінньо-зимового періоду, так і відновлювані роботи — там, де мережі були пошкоджені обстрілами.
Минувшей ночью военная разведка СБУ с помощью дронов-камикадзе атаковала военные самолеты россиян на Курском аэродроме.
Бывший генпрокурор Украины снова обвинил Байдена и его сына в коррупции
Міністр юстиції Денис Малюська і Центральна Колегія міністерства прийняли рішення щодо корпоративних прав власності на ТОВ "Укрбуд Девелопмент"
Сегодня, 4 февраля, боец ​​Нацгвардии Артемий Рябчук, подозреваемый по делу о расстреле военнослужащих в Днепре, отказался от всех показаний, которые ранее давал правоохранителям.
Сегодня, 4 февраля, судьи Высшего антикоррупционного суда Виктор Маслов, Леся Федорак, Игорь Строгий огласили приговор по делу судьи Славянского горрайонного суда Донецкой области Игоря Минаева в получении взятки.






Загрузка...


Погода, Новости, загрузка...
 
© Информационный проект "Компромат.UA", 2007-2009. Все права защищены.
При использовании материалов ссылка на "Компромат.UA" обязательна.
Created by: © "Компания дизайн и интернет решений AB Design",
Powered by: © "Admin CMS", 2007-2009.
Разработано компанией
AB Design 2007