КОМПРОМАТ.UA | Чотири роки непереливки
КОМПРОМАТ.UA
началопоискконтакт

RSS | Блогеры | О нас


СТАТЬЯ
Чотири роки непереливки


Чотири роки непереливки

02 июля 2008
  автор: Данило Іванів  



0
 

Платіні, який завтра прибуде в Україну з інспекцією, боротиметься за нашу заявку на Євро-2012 "до останнього". Чому не боремося ми?!

До нас їде ревізор. Сьогодні президент Європейського футбольного союзу Мішель Платіні перебуває у Варшаві, а завтра прибуде до Києва. Мета візиту зрозуміла: інспекція стану підготовки України до чемпіонату Європи 2012 року. Євро-2008 уже стало історією, тож тепер погляди УЄФА зосереджені лише на нас.

Кінь не валявся. Бо довго запрягаємо?

А в нас, м’яко кажучи, бардак. По багатьох напрямах ще й кінь не валявся. Владу поглинуло політичне протистояння, і для абсолютної більшості діячів, від яких щось залежить, головне не підготовка до Євро, а підготовка до наступних виборів, популістські заяви, спроби приватизувати недоприватизоване, аби забезпечити соціальні виплати тощо. Наша влада хоче розуміти, що Євро-2012 — це шанс модернізувати країну, зробити її більш європейською, ніж це можуть зробити “паперові” програми пропаганди ЄС і НАТО. Євро-2012 — це шанс одразу для кількох поколінь українців. І якщо нинішня влада позбавить країну чемпіонату Європи з футболу, конкретним владцям буде непереливки.

Президент ФФУ Григрій Суркіс закликає нарешті взятися до роботи і водночас утішає тим, що відібрати в нас Євро-2012 неможливо. Однак іноземна преса під’юджує: раз-по-раз з’являється інформація про те, що в разі втрати Україною права приймати чемпіонат його готові організувати Шотландія або Іспанія. Також ідеться нібито про спроби поляків домовитися про співорганізацію Євро-2012 із німцями замість українців.

Поляки заперечують факт ведення закулісних ігор. І визнають, що в них рівень підготовки до Євро — так само низький, як і в Україні. У гарному стані хіба що стадіон у Кракові (як у нас — у Донецьку), натомість центральна столична арена — в полоні комерсантів. При цьому крайній термін, коли реконструйований стадіон має прийняти перший офіційний матч, збігає вже через три роки. А в нас ще досі не розібралися з фірмою, яка здійснюватиме будівельні роботи — спочатку визнали переможцями тендеру тайванців з “Арказії дизайн”, але в умовах повної бездіяльності й непрозорості азіатів організовують новий відбір. Та й власне, не стадіоном єдиним: де наші якісні нові дво- і тризіркові готелі, хостели, де вирішення транспортних проблем?

Сьогодні Мішель Платіні має зустрітися з Президентом Ющенком. Однак важелі підготовки до Євро — в руках уряду, а в міністрів свої правила. Голова Нацагентства з підготовки до Євро-2012 Євген Червоненко стоїть фактично в опозиції до Кабміну, не отримує слова на засіданнях уряду. Дійшло до того, що він оголосив про намір “напряму” виходити на УЄФА.

Кредит довіри — до осені. Тоді й порахують курчат

Ще кілька тижнів тому Україна була не на жарт налякана перспективою позбутися Євро-2012 уже під час візиту Платіні на початку липня. Але зараз можна знову розслабитися (тобто не варто б, але в нас така ментальність, що все хочеться відкласти “до останнього”). Після завершення чемпіонату в Австрії та Швейцарії президент УЄФА дав прес-конференцію, на якій заявив: “Ми вже робимо усе й навіть більше, щоб європейська першість відбулася в Україні й Польщі. Зараз ми навіть не думаємо про те, щоб перенести турнір кудись інде. Ми боротимемося за цю заявку до останнього. Але вони мають піти нам назустріч, показати прогрес у підготовці. Адже якщо не буде стадіонів — не буде і Євро”.

За словами пана Платіні, зараз питання про перенесення Євро-2012 до інших країн “закрито на кілька місяців наперед, хоча обговорення цього пункту було досить динамічним і активним”. Чи будуть українці й поляки зі своїм чемпіонатом Європи, УЄФА вирішуватиме на своєму засіданні у вересні в Бордо, а наразі триватимуть перевірки й переговори.

Такий кредит довіри Україна отримала за підсумками засідання Стратегічної ради УЄФА, яке відбулося днями у Відні. “Експерти УЄФА дали жорстку, але справедливу оцінку підготовці України до Євро-2012”, — повідомив в інтерв’ю “Укрінформу” віце-прем’єр-міністр Іван Васюник. Українська та польська делегації давали пояснення щодо причин тієї чи іншої проблеми з підготовкою інфраструктури, “засідання пройшло на довірливій ноті, без зайвих емоцій, по діловому й дуже прагматично”. Васюник каже, що УЄФА побачила певний прогрес у підготовці України до Євро-2012 порівняно з січнем (бракувало ще, щоб не було жодного прогресу! — Авт.). Водночас низка об’єктів перебуває в критичному стані. Найсерйознішою проблемою залишається реконструкція НСК “Олімпійський”. Васюник закликав Мінмолодьспорту якомога швидше визначитись з новою фірмою-підрядником, яка візьме на себе реконструкцію спорткомплексу. “Це питання має бути вирішено протягом кількох днів, а не тижнів”, — наголосив віце-прем’єр.

Загалом, за словами Васюника, у підготовці до Євро-2012 Україна нарешті “зрушила з нуля”. Адже вирішено два головні завдання: визначено відповідальні інституції та джерела фінансування. І це, зауважимо, — через рік із гаком (!) після виграшу Україною й Польщею тендеру...

До речі

У 2012 році Україна може отримати два додаткові місяці на завершення підготовки до чемпіонату Європи. Адже президент УЄФА Мішель Платіні виступив з ініціативою — перенести термін початку кожного наступного Євро з червня на серпень. На думку функціонера, у червні на діях національних збірних позначається величезна втома гравців після напруженого й довгого клубного сезону, а до серпня можна буде відпочити й підзарядитися. Платіні виніс цю пропозицію на обговорення з федераціями та клубами.

источник: umoloda.kiev.ua




Ваше мнение:

Ваше имя *
Ваш e-mail
Ваше сообщение * Сообщения, содержащие оскорбления, ругательства и нецензурные выражения, будут удаляться без предупреждения.



Поля, отмеченные (*), обязательны к заполнению
Код на картинке *


НОВОСТИ
Специалисты Государственной аудиторской службы во время ревизии Бородянского поселкового совета выявили нарушения на 19,8 млн грн при использовании средств, выделенных на восстановление поселка.
У Києві спалахнув новий гучний будівельний скандал, пов’язаний із забудовником — у Подільському районі ЖК “Рибальський”, який мають здати у четвертому кварталі 2023-го, може стати черговим недобудом.
С февраля по июль 2023 года Турция импортировала около 160 600 тонн угля из оккупированных частей Донецкой и Луганской областей. Общая сумма составляет $14,3 млн.
С начала 2023 г. госпредприятие “Мультимедийная платформа иновещания Украины” заключило соглашений на 360 миллионов гривен: в июле были обнародованы заказы на 217 млн грн, а после отставки Александра Ткаченко с должности министра культуры в августе-сентябре заключили договоров еще на 139 млн грн
Командир 2 штурмового батальйону 3 ОШБр Дмитро Кухарчук заяв, що окрім звільнення Ганни Маляр з посади заступника міністра оборони має бути і кримінальна відповідальність.
Попри важкий фінансовий стан операторів систем розподілу всі вони здійснюють як підготовчі роботи до осінньо-зимового періоду, так і відновлювані роботи — там, де мережі були пошкоджені обстрілами.
Минувшей ночью военная разведка СБУ с помощью дронов-камикадзе атаковала военные самолеты россиян на Курском аэродроме.
Бывший генпрокурор Украины снова обвинил Байдена и его сына в коррупции
Міністр юстиції Денис Малюська і Центральна Колегія міністерства прийняли рішення щодо корпоративних прав власності на ТОВ "Укрбуд Девелопмент"
Сегодня, 4 февраля, боец ​​Нацгвардии Артемий Рябчук, подозреваемый по делу о расстреле военнослужащих в Днепре, отказался от всех показаний, которые ранее давал правоохранителям.
Сегодня, 4 февраля, судьи Высшего антикоррупционного суда Виктор Маслов, Леся Федорак, Игорь Строгий огласили приговор по делу судьи Славянского горрайонного суда Донецкой области Игоря Минаева в получении взятки.






Загрузка...


Погода, Новости, загрузка...
 
© Информационный проект "Компромат.UA", 2007-2009. Все права защищены.
При использовании материалов ссылка на "Компромат.UA" обязательна.
Created by: © "Компания дизайн и интернет решений AB Design",
Powered by: © "Admin CMS", 2007-2009.
Разработано компанией
AB Design 2007