КОМПРОМАТ.UA | Рада Європи не зупиниться — М.Ґонґадзе
КОМПРОМАТ.UA
началопоискконтакт

RSS | Блогеры | О нас


СТАТЬЯ
Рада Європи не зупиниться — М.Ґонґадзе

Президент Ющенко називав справою честі покарання винних у вбивстві Георгія Ґонґадзе  bbc.co.uk

Рада Європи не зупиниться — М.Ґонґадзе

26 июня 2008
  автор: Андрій Кравець  



0
 

Комітет із юридичних питань Парламентської асамблеї Ради Європи оприлюднив у Страсбурзі доповідь у справі розслідування вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе.

У доповіді сказано, що розслідування вбивства не можна вважати завершеним, доки до відповідальності не буде притягнуто замовників та організаторів — на додачу до безпосередніх виконавців злочину.

Ми попросили Мирославу Ґонґадзе прокоментувати звіт ПАРЄ.

Мирослава Ґонґадзе: Перш за все, треба сказати, що назва звіту є дуже промовистою — "Про розслідування злочинів, скоєних високопосадовцями під час президенства Л.Кучми в Україні", і справа Ґонґадзе в цьому контексті розглядається як символ. Звіт чітко фіксує відсутність прогресу у розслідуванні справи вбивства щодо замовників і організаторів злочину. Юридичний комітет Ради Європи заявляє у звіті, що українська влада повинна розпочати кримінальне розслідування проти тих, хто покривав цей злочин, а це означає проти Потебенька, Васильєва, інших генеральних прокурорів та колишніх чинів у МВС. Також у резолюції зафіксована вимога провести розслідування обставин звільнення Пукача з-під варти, також провести експертизу записів майора Мельниченка. Я висловлювала ці вимоги попередньо, такі вимоги зафіксовані у резолюції ради міністрів Ради Європи від 5 червня цього року і у рішенні Єпропейського суду. До цього часу президент України лише спромігся нагородити Потебенька і надати звання заслуженого юриста пані Приндюк, яка звільнила Пукача з-під варти, замість того, щоб провести розслідування їхньої причетності до покривання цього злочину. Про це також говориться у звіті.

- Звіт відзначає також, що комітет ПАРЄ вітає те, що було засуджено колишніх офіцерів МВС, але вказує на те, що ще багато потрібно зробити. Чи можна все ж таки цю доповідь назвати якимось поступом? Чи мова ПАРЄ стала жорсткішою тепер?

- Я вважаю, що мова ПАРЄ в цій резолюціїї і в попередній від 5 червня дуже жорстка. Так, Рада Європи вітає засудження виконавців злочину, але треба пам'ятати, що вирок ще не вступив у законну силу, і ось 17 червня була апеляція визнаних винних у злочині. І на сьогодні слухання у Верховному суді знову перенесли аж на липень. Тобто ще немає рішення. Рішення ще не вступило в законну силу, про це треба також пам'ятати. Я вважаю, що насправді Рада Європи і міжнародна спільнота намагаються цим звітом сказати, що час окозамилювання закінчився. 4 роки бездіяльності, я вважаю, не зійдуть українській владі так просто з рук. Хочу нагадати, що репортер по справі Ґонґадзе є також головою моніторингового комітету по Україні і колишнім міністром юстиції Німеччини. Я знаю, що вона займає жорстку позицію, я працювала з нею, продовжую працювати, і вона обіцяє продовжувати це робити аж поки не буде прогресу. Якщо ж вимоги потерпілих і міжнародних правозахисних організацій Ради Європи будуть ігноруватись, то, я переконана, будуть серйозні наслідки. Я не думаю, що Україна може розраховувати на зняття моніторингу Ради Європи, що у свою чергу стає перепоною для європейської інтеграції. І це буде виною теперішньої влади, як президента, який не проявляє політичної волі, так і уряду, який нічого не робить, щоб сприяти розслідуванню цього злочину. Я думаю, що Рада Європи не зупиниться. І ми знаємо, що згідно резолюції ради міністрів Ради Європи, тепер кожні півроку українська влада повинна буде звітувати перед Радою Європи про прогрес у цій справі.

источник: bbc.co.uk




Ваше мнение:

Ваше имя *
Ваш e-mail
Ваше сообщение * Сообщения, содержащие оскорбления, ругательства и нецензурные выражения, будут удаляться без предупреждения.



Поля, отмеченные (*), обязательны к заполнению
Код на картинке *


НОВОСТИ
Специалисты Государственной аудиторской службы во время ревизии Бородянского поселкового совета выявили нарушения на 19,8 млн грн при использовании средств, выделенных на восстановление поселка.
У Києві спалахнув новий гучний будівельний скандал, пов’язаний із забудовником — у Подільському районі ЖК “Рибальський”, який мають здати у четвертому кварталі 2023-го, може стати черговим недобудом.
С февраля по июль 2023 года Турция импортировала около 160 600 тонн угля из оккупированных частей Донецкой и Луганской областей. Общая сумма составляет $14,3 млн.
С начала 2023 г. госпредприятие “Мультимедийная платформа иновещания Украины” заключило соглашений на 360 миллионов гривен: в июле были обнародованы заказы на 217 млн грн, а после отставки Александра Ткаченко с должности министра культуры в августе-сентябре заключили договоров еще на 139 млн грн
Командир 2 штурмового батальйону 3 ОШБр Дмитро Кухарчук заяв, що окрім звільнення Ганни Маляр з посади заступника міністра оборони має бути і кримінальна відповідальність.
Попри важкий фінансовий стан операторів систем розподілу всі вони здійснюють як підготовчі роботи до осінньо-зимового періоду, так і відновлювані роботи — там, де мережі були пошкоджені обстрілами.
Минувшей ночью военная разведка СБУ с помощью дронов-камикадзе атаковала военные самолеты россиян на Курском аэродроме.
Бывший генпрокурор Украины снова обвинил Байдена и его сына в коррупции
Міністр юстиції Денис Малюська і Центральна Колегія міністерства прийняли рішення щодо корпоративних прав власності на ТОВ "Укрбуд Девелопмент"
Сегодня, 4 февраля, боец ​​Нацгвардии Артемий Рябчук, подозреваемый по делу о расстреле военнослужащих в Днепре, отказался от всех показаний, которые ранее давал правоохранителям.
Сегодня, 4 февраля, судьи Высшего антикоррупционного суда Виктор Маслов, Леся Федорак, Игорь Строгий огласили приговор по делу судьи Славянского горрайонного суда Донецкой области Игоря Минаева в получении взятки.






Загрузка...


Погода, Новости, загрузка...
 
© Информационный проект "Компромат.UA", 2007-2009. Все права защищены.
При использовании материалов ссылка на "Компромат.UA" обязательна.
Created by: © "Компания дизайн и интернет решений AB Design",
Powered by: © "Admin CMS", 2007-2009.
Разработано компанией
AB Design 2007