КОМПРОМАТ.UA | Столичний заплив
КОМПРОМАТ.UA
началопоискконтакт

RSS | Блогеры | О нас


СТАТЬЯ
Столичний заплив

mumisir.blox.ua 

Столичний заплив

26 июля 2010
  автор: Максим Савчук  



0
 

Офіційний дозвіл на купання у Києві мають лише п’ять пляжів.

Цьогорічна спека б’є усі можливі рекорди. У Києві температурні показники перевалили за 35 градусів — такого "пекла" не спостерігалося в столиці аж із 1881 року. Метеорологи, щоправда, прогнозами не тішать: спека триватиме. Тож кияни продовжують "окуповувати" пляжі. І їх зовсім не стримує той факт, що, за даними КП "Плесо", яке опікується пляжами Києва, офіційний дозвіл на відкриття мають лише п’ять із 12 столичних пляжів — "Дитячий", "Чорторий", "Райдуга" "Тельбін" і "Вербне". Решту слід називати "зонами відпочинку", і купатися там не рекомендують.

Озброївшись картою, кореспондент "УМ" побував у дев’яти популярних місцях для купання столиці і склав свій суб’єктивний рейтинг, оцінюючи пляжі за п’ятибальною шкалою. До уваги бралися наступні критерії: чистота піску, зручність розміщення, облаштування (наявність роздягалень, туалетів, кіосків, душів). Пропонуємо вашій увазі результати цієї "розвідки".

 
"Дитячий"


Це майже взірцевий пляж: урни для сміття розташовані через кожні 20 метрів, відносно чистий пісок, достатня кількість кіосків і роздягалень. Тут можна взяти напрокат лежак і велику парасолю. Крім того, на території пляжу діє клуб дитячого плавання. От тільки, крім нього, для дітей інших розваг тут не передбачено. Мама маленької Лізи говорить, що було б дуже доречно влаштувати для дітей безкоштовну гірку і майданчик. Усе інше, окрім коричневої на колір води Дніпра, молоду маму влаштовує. А ще на "Дитячому" є кран для ополіскування ніг (не душ, але все ж хоч щось).

Як дістатися: п’ять хвилин пішки від станції метро "Гідропарк".

Оцінка: "5-". 

"Пуща-Водиця"

Хоча зона відпочинку розташована за містом, це аж ніяк не стримує киян — 12-й трамвай щодня наповнюється людьми з рушниками і надувними матрацами. Мабуть, саме через такий ажіотаж вода в озері скаламучена і непрозора від піску. Але місце розташування просто чудове — пляж оточує хвойний ліс, тут затишно і немає надокучливого міського транспорту. Територія не засмічена — смітників і контейнерів тут достатньо. Є безплатні лежаки в затінку, працюють кіоски і кафе. Можна також взяти напрокат катамаран. Однак душу на пляжі немає, так само, як і фонтанчиків із питною водою. А в туалет треба проситися у працівників кафе.

Як дістатися: 12-й трамвай від станції метро "Контрактова площа" до зупинки "7-ма лінія".

Оцінка: "4+". 

Пляж для інвалідів

Цей пляж відвідують переважно люди похилого віку. Відпочивальники скаржаться на зламані дерев’яні сходи, якими старенькі заходять у воду. Пенсіонер Віталій Савович Редько через них поранив ногу, тому просив "так у газеті й написати": "Тут все чудово: пісок чистий, є накриття від сонця, роздягальні, лежаки, кіоски, туалети... А от сходи треба ремонтувати, бо вони небезпечні. Та й річкова вода не в найкращому стані".

Як дістатися: п’ять хвилин пішки від станції метро "Гідропарк".

Оцінка: "4".

"Тельбін"

Тут є кілька невеликих спортивних майданчиків і майданчик для дітей. На "Тельбіні" можна взяти напрокат катамаран, човен (послуга коштує від 45 гривень за годину). Зовсім поруч розташований бювет (і, що важливо, вода в ньому для пиття придатна). Озерна вода теж відносно чиста. Недоліки пляжу — засмічений пісок, відсутність душу і єдиний туалет у прибережному кафе. Але на загал враження від відпочинку позитивні.

Як дістатися: від станції метро "Осокорки" на автобусі №87 або "маршруткою" №535 до зупинки "Вулиця Шумського".

Оцінка: "4".

"Молодіжний"

Тут доводиться постійно натикатися на корчі й сміття — після викорчуваних дерев у піску лишилося багато коріння, а смітники переповнені. Одна з роздягалень зламана. Дефіцитне благо — єдиний туалет. Прісну воду сюди провели, але з фонтанчика вона стікає ледь помітною цівочкою. Одна з відпочивальниць навчила з цим вправлятися: перекриваєш отвір пальцем на хвилину, відпускаєш — і вода випорскується вище. Але не радив би звідси пити — вода зі специфічним присмаком. Душу, зрозуміло, на "Молодіжному" немає. Зате є кіоски, рятувальники і затінок.

Як дістатися: п’ять хвилин пішки від станції метро "Гідропарк".

Оцінка: "4-".

"Центральний"

Облаштований пляж не найкраще: пісок дуже засмічений, мало туалетів і роздягалень. До того ж, тут часто можна зустріти волоцюг. А це, погодьтеся, не найкращі "колеги по відпочинку". Та й вода у Дніпрі підозріла і на запах, і на колір. Зате неподалік є майданчик для футболу й пейнтболу, а зліва від пішохідного мосту є навіть душ. А от увечері з "Центрального" приємно милуватися вогнями нічної столиці.

Як дістатися: 15 хвилин пішки від станції метро "Поштова площа".

Оцінка: "3".

"Вербне"

Вода, на відміну від прибережного піску, достатньо чиста. На "Вербному" багато кіосків і роздягалень, але мало туалетів і відсутній душ. Зате є фонтанчик з питною несмачною водою і прокат катамаранів. Краще сюди приїжджати ввечері, коли трохи розходиться люд — претендентів на місце у затінку вдень дуже багато.

Як дістатися: маршрутним таксі № 582 від станції метро "Оболонь" до зупинки "Вулиця Приозерна".

Оцінка: "3".

"Венеція"

На "Венеції" теж тіснувато. Волейболісти, діти з батьками… А в піску — недопалки, каміння, скло, кришечки від пива. Зате працює масажист і кіоски. Туалету, як і душу, ми не знайшли. Лежаки тут дерев’яні й старі, а смітники переповнені. Однак поруч — баскетбольний майданчик і платний пляж, на якому все облаштовано набагато краще.

Як дістатися: п’ять хвилин пішки від станції метро "Гідропарк".

Оцінка: "3-". 

"Сонячний"

Із правого берега сюди діставатися не дуже зручно, зате для мешканців сусідніх будинків озеро Сонячне — просто подарунок. Тут переважно місцеві й відпочивають. Вагома перевага — пляж не переповнений, і доволі чистий пісок. Вода каламутна, але принаймні без неприємного запаху. З душем, питною водою і прокатом лежаків на "Сонячному" не склалося. Туалет є тільки в кафе.

Як дістатися: від станції метро "Харківська" маршруткою №18 до вулиці Новодарницької або від Європейської площі маршрутом №466 до вулиці Ревуцького.

Оцінка: "3-". 

"Вода в Дніпрі безпечна"

Пляжі, розташовані на Дніпрі, об’єднує не дуже приємна особливість — вода специфічного запаху і кольору. Щоб з’ясувати, наскільки вона безпечна для відпочивальників, "УМ" звернулася із запитом до санепідемслужби Києва. Проте відповіді ми так і не дочекалися.

А от у службі організації та забезпечення відпочинку комунального підприємства "Плесо" нас запевнили, що дніпровська вода є цілком придатною для купання, а її колір і запах не повинні відлякувати: "її хімічний склад у нормі, такий висновок зробили лікарі. Крім того, на черзі відкриття ще кількох столичних пляжів. Серед них — "Молодіжний"". За словами працівників КП "Плесо", там зараз все впорядковують і працюють над належним облаштуванням. Роботу п’яти вже відкритих пляжів тут оцінюють як належну і говорять, що відпочивати на них цілком безпечно.

источник: umoloda.kiev.ua




Ваше мнение:

Ваше имя *
Ваш e-mail
Ваше сообщение * Сообщения, содержащие оскорбления, ругательства и нецензурные выражения, будут удаляться без предупреждения.



Поля, отмеченные (*), обязательны к заполнению
Код на картинке *


НОВОСТИ
Специалисты Государственной аудиторской службы во время ревизии Бородянского поселкового совета выявили нарушения на 19,8 млн грн при использовании средств, выделенных на восстановление поселка.
У Києві спалахнув новий гучний будівельний скандал, пов’язаний із забудовником — у Подільському районі ЖК “Рибальський”, який мають здати у четвертому кварталі 2023-го, може стати черговим недобудом.
С февраля по июль 2023 года Турция импортировала около 160 600 тонн угля из оккупированных частей Донецкой и Луганской областей. Общая сумма составляет $14,3 млн.
С начала 2023 г. госпредприятие “Мультимедийная платформа иновещания Украины” заключило соглашений на 360 миллионов гривен: в июле были обнародованы заказы на 217 млн грн, а после отставки Александра Ткаченко с должности министра культуры в августе-сентябре заключили договоров еще на 139 млн грн
Командир 2 штурмового батальйону 3 ОШБр Дмитро Кухарчук заяв, що окрім звільнення Ганни Маляр з посади заступника міністра оборони має бути і кримінальна відповідальність.
Попри важкий фінансовий стан операторів систем розподілу всі вони здійснюють як підготовчі роботи до осінньо-зимового періоду, так і відновлювані роботи — там, де мережі були пошкоджені обстрілами.
Минувшей ночью военная разведка СБУ с помощью дронов-камикадзе атаковала военные самолеты россиян на Курском аэродроме.
Бывший генпрокурор Украины снова обвинил Байдена и его сына в коррупции
Міністр юстиції Денис Малюська і Центральна Колегія міністерства прийняли рішення щодо корпоративних прав власності на ТОВ "Укрбуд Девелопмент"
Сегодня, 4 февраля, боец ​​Нацгвардии Артемий Рябчук, подозреваемый по делу о расстреле военнослужащих в Днепре, отказался от всех показаний, которые ранее давал правоохранителям.
Сегодня, 4 февраля, судьи Высшего антикоррупционного суда Виктор Маслов, Леся Федорак, Игорь Строгий огласили приговор по делу судьи Славянского горрайонного суда Донецкой области Игоря Минаева в получении взятки.






Загрузка...


Погода, Новости, загрузка...
 
© Информационный проект "Компромат.UA", 2007-2009. Все права защищены.
При использовании материалов ссылка на "Компромат.UA" обязательна.
Created by: © "Компания дизайн и интернет решений AB Design",
Powered by: © "Admin CMS", 2007-2009.
Разработано компанией
AB Design 2007