КОМПРОМАТ.UA | Хто заплатить за поламані пульти і побиті голови?
КОМПРОМАТ.UA
началопоискконтакт

RSS | Блогеры | О нас


СТАТЬЯ
Хто заплатить за поламані пульти і побиті голови?


Хто заплатить за поламані пульти і побиті голови?

18 мая 2010
  автор: Іван Фаріон  



0
 

Голова Верховної Ради Володимир Литвин, окрім слави "миротворця", хоче здобути лаври хранителя парламентського майна.

Тоном прокурора він наказав представникам фракцій БЮТ і "НУ-НС" принести у радівську касу понад мільйон гривень. На таку суму начебто завдано шкоди реманенту законодавчого органу під час бурхливих подій 27 квітня. Якщо "винуватці" не погодяться на компенсацію, спікер пригрозив вирахувати відповідні суми з депутатських зарплат…

Як відомо, в останній вівторок квітня у парламенті ратифікували капітулянтську, на думку опозиції, угоду між російським і українським президентами щодо продовження базування Чорноморського флоту у Криму. "Бютівці" і "нашоукраїнці" намагалися завадити узаконенню цього пакту, накривши робочі місця своїх фракцій національним прапором, заблокувавши пульти "перекінчиків". Депутати від Партії регіонів намагалися "звільнити" ці сектори. Відбулися кулачні сутички, у повітрі літали яйця, у сесійну залу опустився туман від димових шашок. У ході таких непарламентських дебатів з ладу вийшло (якщо вірити Литвину) обладнання на 70 робочих місцях, було пошкоджено підлогу у сесійній залі, килимове покриття. Сліди від розбитих яєць залишилися не тільки на костюмі спікера та його охоронців, а й на табло, що висвічує результати голосування...

Володимир Литвин щоразу змінював цифри збитків. В одному інтерв’ю заявляв про 100 тис. гривень, через кілька днів повідомив вже про 900 тис. грн., а тепер каже, що мільйона буде мало. Коли спікер вкотре наводив цю бухгалтерію, народний депутат Ірина Геращенко поцікавилася у нього, чому так переймається меблями, а не переживає за здоров’я опозиційних депутатів, з якими розправлялися "регіонали"? Чому не з’ясує, що за сторонні особи з урядової ложі кулаками товкли по депутатських головах, і чому не притягне їх до відповідальності?

Під тиском таких "чому?" учора на погоджувальній раді Литвин висловив думку, що не треба квапитися з прийняттям рішень щодо депутатів Парубія і Гримчака (Генпрокуратура порушила проти них кримінальні справи і пропонує позбавити недоторканності, однак обидва нардепи вже оскаржили дії ГПУ у суді. — І. Ф.). Своєю чергою, керівники фракцій БЮТ і "НУ-НС" запропонували створити тимчасову парламентську комісію із з’ясування подій 27 квітня, провести внутрішнє розслідування. А вже потім робити висновки…

Картини, коли законодавці "ламають стільці", роз’юшують одне одному носи, в
українському парламенті можна спостерігати часто. Однак на кишенях ініціаторів силових дій це не позначається. Чи не єдиний випадок, коли народний депутат відшкодував навмисно зіпсуте майно, трапився свого часу з покійним головою Народного Руху України В’ячеславом Чорноволом. Протестуючи проти прийняття якогось антиукраїнського документа, Чорновіл-старший вирвав "з м’ясом" мікрофон у тодішнього голови Верховної Ради — комуніста Олександра Ткаченка. Однак невдовзі зробив, як належить законослухняному громадянинові, — компенсував вартість спікерського рупора…


Коментарі

Володимир В’ЯЗІВСЬКИЙ, народний депутат ("НУ-НС")

Щодо завданих мені травм під час побоїща 27 квітня я не звертався до прокуратури, хоча щонайменше два дні голова добряче шуміла. Не звертався, бо розумію, що плач ще нікому не дав свободи.

А щодо заклику пана Литвина добровільно відшкодувати вартість пошкодженого майна… Перш ніж виставляти рахунки опозиції, голова Верховної Ради мав би прозвітувати про ефективність використання державних коштів за 2009 рік, які були виділені на утримання парламенту. Якщо у Литвина мільйони ідуть на такі дрібні речі, як заміна карткоприймача пульта на депутатському місці, то я можу зрозуміти, чому такі великі мільйони ідуть на такі самоокупні структури, як санаторій Верховної Ради, парламентська їдальня. Мабуть, люди, які за певними домовленостями співпрацюють з головою Верховної Ради, забезпечують і безбідне життя свого хазяїна, який розпоряджається народними грошима як своїми власними. У мене запитання до Володимира Михайловича щодо значно більших сум, а не тих скромних матеріальних втрат, які були завдані 27 квітня.

Володимир БОНДАРЕНКО, народний депутат (БЮТ)

У парламенті постійно відбуваються "гарячі" події. Коли хтось з "регіоналів" ламав мікрофони чи бив огороджувальне скло на другому поверсі, той же Литвин сприймав це спокійно. Сьогодні у нього прокинулось особливе ставлення до майна парламенту…

Нехай би хтось сказав, хто спровокував події 27 квітня, які були приводи для цього? Зрештою, будь-яке каральне рішення має бути правовим, його має ухвалювати суд. Литвин не є інстанцією, яка визначає розмір збитків. Мають бути експертні висновки не тільки щодо пошкодженого майна — треба сказати, скільки коштує життя і здоров’я депутатів Донія, Гримчака, інших депутатів, які постраждали під час тих подій. На відеокадрах видно, як по-звірячому колишні "біцепсники" київських ринків розправляються з народними депутатами, які захищали свої місця. Треба з’ясувати, хто, куди й до кого поліз, хто спровокував ці події першим вкиданням "димучок". Тільки після цього можна говорити про чиюсь відповідальність за завдані збитки. Зрештою, навіть якщо замінити кілька квадратних метрів килима чи ще щось там — буде зовсім не мільйон. Литвин любить оперувати цифрами, не думаючи. Він і кошторис Верховної Ради затвердив, не показавши його депутатам…

источник: wz.lviv.ua




Ваше мнение:

Ваше имя *
Ваш e-mail
Ваше сообщение * Сообщения, содержащие оскорбления, ругательства и нецензурные выражения, будут удаляться без предупреждения.



Поля, отмеченные (*), обязательны к заполнению
Код на картинке *


НОВОСТИ
Специалисты Государственной аудиторской службы во время ревизии Бородянского поселкового совета выявили нарушения на 19,8 млн грн при использовании средств, выделенных на восстановление поселка.
У Києві спалахнув новий гучний будівельний скандал, пов’язаний із забудовником — у Подільському районі ЖК “Рибальський”, який мають здати у четвертому кварталі 2023-го, може стати черговим недобудом.
С февраля по июль 2023 года Турция импортировала около 160 600 тонн угля из оккупированных частей Донецкой и Луганской областей. Общая сумма составляет $14,3 млн.
С начала 2023 г. госпредприятие “Мультимедийная платформа иновещания Украины” заключило соглашений на 360 миллионов гривен: в июле были обнародованы заказы на 217 млн грн, а после отставки Александра Ткаченко с должности министра культуры в августе-сентябре заключили договоров еще на 139 млн грн
Командир 2 штурмового батальйону 3 ОШБр Дмитро Кухарчук заяв, що окрім звільнення Ганни Маляр з посади заступника міністра оборони має бути і кримінальна відповідальність.
Попри важкий фінансовий стан операторів систем розподілу всі вони здійснюють як підготовчі роботи до осінньо-зимового періоду, так і відновлювані роботи — там, де мережі були пошкоджені обстрілами.
Минувшей ночью военная разведка СБУ с помощью дронов-камикадзе атаковала военные самолеты россиян на Курском аэродроме.
Бывший генпрокурор Украины снова обвинил Байдена и его сына в коррупции
Міністр юстиції Денис Малюська і Центральна Колегія міністерства прийняли рішення щодо корпоративних прав власності на ТОВ "Укрбуд Девелопмент"
Сегодня, 4 февраля, боец ​​Нацгвардии Артемий Рябчук, подозреваемый по делу о расстреле военнослужащих в Днепре, отказался от всех показаний, которые ранее давал правоохранителям.
Сегодня, 4 февраля, судьи Высшего антикоррупционного суда Виктор Маслов, Леся Федорак, Игорь Строгий огласили приговор по делу судьи Славянского горрайонного суда Донецкой области Игоря Минаева в получении взятки.






Загрузка...


Погода, Новости, загрузка...
 
© Информационный проект "Компромат.UA", 2007-2009. Все права защищены.
При использовании материалов ссылка на "Компромат.UA" обязательна.
Created by: © "Компания дизайн и интернет решений AB Design",
Powered by: © "Admin CMS", 2007-2009.
Разработано компанией
AB Design 2007