КОМПРОМАТ.UA | “Богдана не чіпайте!”
КОМПРОМАТ.UA
началопоискконтакт

RSS | Блогеры | О нас


СТАТЬЯ
“Богдана не чіпайте!”


“Богдана не чіпайте!”

18 декабря 2008
  автор: Богдан Переяславець  



0
 

Після "наїзду" Прем’єрки Генпрокурор спішно забрав із ВР власне подання про позбавлення одіозного БЮТівця Губського депутатської недоторканності

За даними “України молодої”, в апараті Верховної Ради позавчора відбулися дивні колізії із серйозним документом — поданням Генпрокурора Олександра Медведька про позбавлення депутатської недоторканності народного депутата від БЮТ Богдана Губського.

Те, що подання від Медведька надійшло до канцелярії ВР близько 11-ї ранку і не було якимось “фантомом”, як нині намагаються стверджувати окремі обранці, підтверджують й інші парламентські джерела, зокрема ті, на які посилаються наші колеги з сайту “Оглядач”. Інтернет-видання припустило, що подання на позбавлення Губського імунітету Генпрокуратура направила у зв’язку із земельними скандалами навколо персони цього чільного БЮТівця. Нагадаємо, що раніше депутат Київської облради Володимир Федосєєв у відкритому листі на ім’я Президента Ющенка звинувачував пана Губського у земельному “дерибані” на Київщині. Той, як вважає Федосєєв, очолює організоване злочинне угруповання. Президент доручив Генпрокурору перевірити інформацію Федосєєва.

Натомість джерела  у слідчому управлінні ГПУ засвідчують, що ця історія розвивалася дещо інакше. Пред’явити обвинувачення на підставі відкритих заяв неможливо — потрібні конкретніші докази. Насправді Богдана Губського хотіли позбавити недоторканності через його постійне ігнорування викликів слідчих на допит у справі банди “Капітошки”. Нагадаємо, що півтора місяці тому спецпідрозділ МВС викрив банду на чолі з Олександром Капітоновим. Наразі арештовано двох поплічників Капітонова — Валерія Зайцева та Олександра Пластовця. Капітонов та інший організатор, Сергій Галицький, перебувають у розшуку. На рахунку банди рейдерів лише за два останні роки — захоплення Кременчуцького сталеливарного заводу, “Черкасигазу”, управління земельних ресурсів Києво-Святошинського району, неодноразові штурми столичного торговельного комплексу “Веста” й навіть порту Південний в Одесі.

Ще місяць тому “Україна молода” повідомляла, що ГПУ порушила кримінальну справу проти рейдерів. Як свідка в іншій “рейдерській” справі слідчі з Борисоглібської неодноразово викликали нардепа Губського. Наші джерела в ГУБОЗ та ГПУ кажуть одне: різниця між справою “Капітошки” та тією справою, де фігурує свідок Губський, невелика — в обох випадках ідеться про напади на одні й ті ж підприємства, аналогічні оборудки із землею на Київщині, Черкащині тощо. Тим більше що й офіс Губського, і офіс втікача Капітонова розташовані на одному поверсі в будівлі на вул. Шота Руставелі, 16.

Саме у зв’язку із нападом на управління земресурсів Києво-Святошинського району 4 серпня 2008 року Губського й хотіли допитати, попередньо позбавивши недоторканності. Депутата підозрюють у замовленні нападу через суперечку за посаду керівника цього управління земресурсів, від якого залежав “дерибан” цінної земельки під Києвом. І саме через те, що Губський ігнорує виклики слідчих на допит у цій справі, Генпрокурор Медведько звернувся з поданням про позбавлення пана Богдана депутатського імунітету.

Утім, за даними джерел у ВР, на другу половину вівторка ситуація “перегралася”. З Генпрокурором “предметно” поговорила лідерка БЮТ та керівник уряду Юлія Тимошенко, і після цього Медведько миттєво відкликав із ВР власне подання. Сторони нібито домовилися, що Губський таки дасть свідчення (насправді усе зводитиметься до того, що депутат “нічого не знає, а Капітонова бачив лише як сусіда по офісу”), і на цьому питання вичерпається. А БЮТ не зганьбиться в очах виборців, як могло б статися, коли б подання на Губського винесли на голосування “під купол”.

Не дивно, що прес-служба ГПУ учора заявляла, ніби нічого не знає про існування подання Генпрокурора щодо всеукраїнського латифундиста...

источник: umoloda.kiev.ua




Ваше мнение:

Ваше имя *
Ваш e-mail
Ваше сообщение * Сообщения, содержащие оскорбления, ругательства и нецензурные выражения, будут удаляться без предупреждения.



Поля, отмеченные (*), обязательны к заполнению
Код на картинке *


НОВОСТИ
Специалисты Государственной аудиторской службы во время ревизии Бородянского поселкового совета выявили нарушения на 19,8 млн грн при использовании средств, выделенных на восстановление поселка.
У Києві спалахнув новий гучний будівельний скандал, пов’язаний із забудовником — у Подільському районі ЖК “Рибальський”, який мають здати у четвертому кварталі 2023-го, може стати черговим недобудом.
С февраля по июль 2023 года Турция импортировала около 160 600 тонн угля из оккупированных частей Донецкой и Луганской областей. Общая сумма составляет $14,3 млн.
С начала 2023 г. госпредприятие “Мультимедийная платформа иновещания Украины” заключило соглашений на 360 миллионов гривен: в июле были обнародованы заказы на 217 млн грн, а после отставки Александра Ткаченко с должности министра культуры в августе-сентябре заключили договоров еще на 139 млн грн
Командир 2 штурмового батальйону 3 ОШБр Дмитро Кухарчук заяв, що окрім звільнення Ганни Маляр з посади заступника міністра оборони має бути і кримінальна відповідальність.
Попри важкий фінансовий стан операторів систем розподілу всі вони здійснюють як підготовчі роботи до осінньо-зимового періоду, так і відновлювані роботи — там, де мережі були пошкоджені обстрілами.
Минувшей ночью военная разведка СБУ с помощью дронов-камикадзе атаковала военные самолеты россиян на Курском аэродроме.
Бывший генпрокурор Украины снова обвинил Байдена и его сына в коррупции
Міністр юстиції Денис Малюська і Центральна Колегія міністерства прийняли рішення щодо корпоративних прав власності на ТОВ "Укрбуд Девелопмент"
Сегодня, 4 февраля, боец ​​Нацгвардии Артемий Рябчук, подозреваемый по делу о расстреле военнослужащих в Днепре, отказался от всех показаний, которые ранее давал правоохранителям.
Сегодня, 4 февраля, судьи Высшего антикоррупционного суда Виктор Маслов, Леся Федорак, Игорь Строгий огласили приговор по делу судьи Славянского горрайонного суда Донецкой области Игоря Минаева в получении взятки.






Загрузка...


Погода, Новости, загрузка...
 
© Информационный проект "Компромат.UA", 2007-2009. Все права защищены.
При использовании материалов ссылка на "Компромат.UA" обязательна.
Created by: © "Компания дизайн и интернет решений AB Design",
Powered by: © "Admin CMS", 2007-2009.
Разработано компанией
AB Design 2007