КОМПРОМАТ.UA | Суддя олігархів
КОМПРОМАТ.UA
началопоискконтакт

RSS | Блогеры | О нас


СТАТЬЯ
Суддя олігархів


Суддя олігархів

05 декабря 2008
  автор: Віталій Портников  



0
 

Колишнього керівника адміністрації президентів Росії Бориса Єльцина і Владіміра Путіна Олександра Волошина висунуто у раду директорів "Норильського нікеля" — одного з найважливіших підприємств Росії.

Здавалося б, не дуже важлива новина, щось із подій ділового життя. Однак це як сказати! Рада директорів "Норнікеля" формується після конфлікту двох найвпливовіших російських олігархів — Володимира Потаніна і Олега Деріпаски. Після того, як Деріпаска став власником чверті акцій компанії, виявилося, що у нього і у Потаніна різні погляди на її майбутнє. Фактично, Деріпаска хотів комбінат собі, Потанін — собі. Почалася запекла боротьба амбіцій. Однак криза змусила мільярдерів вгамуватися. Сьогодні, коли вони кожного дня втрачають шалені гроші, а держава навряд чи може їм допомогти, треба хоча б зберегти те, що є. Більше того, з’явилися чутки, що вони знайшли посередника — людину, що гарантує: один мільярдер не "кине" опонента після досягнення домовленостей. І що цей посередник може очолити раду директорів "Норильського нікеля", щоб забезпечити баланс інтересів опонуючих сторін. Називали навіть прізвище цього "третейського судді" — Олександр Волошин. Проте чутки виглядали настільки фантастично, що в них відмовлялися вірити аж до того дня, коли інформацію підтвердили — принаймні щодо участі Волошина у раді директорів "Норнікеля" як незалежного директора. А сам Волошин підтвердив свій статус "сірого кардинала" справжньої російської політики. Якби конфлікту Потаніна і Деріпаски не було, його варто було б вигадати, щоб зрозуміти, які процеси дійсно відбуваються у Росії і яку роль відіграє в них майже призабутий Олександр Волошин.

Насправді! Цю людину привів у політичне життя Росії амбітний та самозакоханий Борис Березовський, щоб забезпечити спокійну передачу влади від Бориса Єльцина можливому спадкоємцю. Вона залишилася, коли спадкоємця було знайдено, — і протягом чотирьох років була чуйним учителем молодого недосвідченого президента Владіміра Путіна. Пішла тільки тоді, коли розпочався скандал навколо Михайла Ходорковського і ЮКОСу — Волошин і тоді намагався виступати в ролі третейського судді, але кризи не було, і Ходорковський потрапив за ґрати... Осторонь від життя колишній глава адміністрації не залишився — став головою ради директорів очолюваної також екс-главою адміністрації Анатолієм Чубайсом компанії "Єдині енергетичні системи Росії". Коли компанію реформували і зліквідували, зникла і посада Волошина. Проте чи була вона йому потрібна? Олександра Стальєвича знову почали бачити у Кремлі. Його вважають одним з причетних до ухвалення рішення про вибір Дмитра Медвєдєва спадкоємцем Путіна. І — неформальним радником нового президента. Адже Медвєдєв чотири роки був заступником Волошина. І у нього, так, у нього, навчився Кремлю. То чи дивно, що саме таку людину обирають "третейським суддею" олігархи? Кращої кандидатури просто не знайти! Адже Волошин знає, що таке — інтерес.

А ви кажете — Медведчук! А ви кажете — Балога! Дітлахи, та й годі! Вибудувати державну систему так, щоб корпоративна культура м’яко переходила у культуру "общака" і при цьому вважалася сутністю функціонування державного апарата — це ж вміти треба! Щоб власники найбільших статків чітко усвідомлювали, що їхня безпека — одного від іншого — може бути гарантована тільки тоді, коли на чолі ради директорів їхнього спільного бізнесу буде колишній могутній державний чиновник — це ж особливий бізнес! Так що керівникам президентських адміністрацій, що претендують не просто на дрібні інтриги, а на створення цілої системи взаємин, варто повчитися у Олександра Волошина вмінню такі системи створювати і охороняти.

источник: glavred.info




Ваше мнение:

Ваше имя *
Ваш e-mail
Ваше сообщение * Сообщения, содержащие оскорбления, ругательства и нецензурные выражения, будут удаляться без предупреждения.



Поля, отмеченные (*), обязательны к заполнению
Код на картинке *


НОВОСТИ
Специалисты Государственной аудиторской службы во время ревизии Бородянского поселкового совета выявили нарушения на 19,8 млн грн при использовании средств, выделенных на восстановление поселка.
У Києві спалахнув новий гучний будівельний скандал, пов’язаний із забудовником — у Подільському районі ЖК “Рибальський”, який мають здати у четвертому кварталі 2023-го, може стати черговим недобудом.
С февраля по июль 2023 года Турция импортировала около 160 600 тонн угля из оккупированных частей Донецкой и Луганской областей. Общая сумма составляет $14,3 млн.
С начала 2023 г. госпредприятие “Мультимедийная платформа иновещания Украины” заключило соглашений на 360 миллионов гривен: в июле были обнародованы заказы на 217 млн грн, а после отставки Александра Ткаченко с должности министра культуры в августе-сентябре заключили договоров еще на 139 млн грн
Командир 2 штурмового батальйону 3 ОШБр Дмитро Кухарчук заяв, що окрім звільнення Ганни Маляр з посади заступника міністра оборони має бути і кримінальна відповідальність.
Попри важкий фінансовий стан операторів систем розподілу всі вони здійснюють як підготовчі роботи до осінньо-зимового періоду, так і відновлювані роботи — там, де мережі були пошкоджені обстрілами.
Минувшей ночью военная разведка СБУ с помощью дронов-камикадзе атаковала военные самолеты россиян на Курском аэродроме.
Бывший генпрокурор Украины снова обвинил Байдена и его сына в коррупции
Міністр юстиції Денис Малюська і Центральна Колегія міністерства прийняли рішення щодо корпоративних прав власності на ТОВ "Укрбуд Девелопмент"
Сегодня, 4 февраля, боец ​​Нацгвардии Артемий Рябчук, подозреваемый по делу о расстреле военнослужащих в Днепре, отказался от всех показаний, которые ранее давал правоохранителям.
Сегодня, 4 февраля, судьи Высшего антикоррупционного суда Виктор Маслов, Леся Федорак, Игорь Строгий огласили приговор по делу судьи Славянского горрайонного суда Донецкой области Игоря Минаева в получении взятки.






Загрузка...


Погода, Новости, загрузка...
 
© Информационный проект "Компромат.UA", 2007-2009. Все права защищены.
При использовании материалов ссылка на "Компромат.UA" обязательна.
Created by: © "Компания дизайн и интернет решений AB Design",
Powered by: © "Admin CMS", 2007-2009.
Разработано компанией
AB Design 2007