КОМПРОМАТ.UA | З життя комуністичної еліти: маєток Адама Мартинюка
КОМПРОМАТ.UA
началопоискконтакт

RSS | Блогеры | О нас


СТАТЬЯ
З життя комуністичної еліти: маєток Адама Мартинюка

Фото прес-служби Верховної Ради 

З життя комуністичної еліти: маєток Адама Мартинюка

19 мая 2011
  автор: Віктор Чивокуня  



0
 

Досі у парламенті відбувалися бійки між рядовими депутатами.

Керівники Верховної Ради вважали за приниження бруднити руки в сутичках. Для цих занять кожна фракція має спортивно-силове крило, яке в разі потреби розминає кулаки.

Дебютантом серед парламентських начальників у бойовому амплуа виявився перший віце-спікер Адам Мартинюк, який у четвер поклав на підлогу позафракційного Олега Ляшка.

Що саме сказав Ляшко головуючому на засіданні, невідомо. Але, за словами депутата, головна його претензія до Мартинюка була в тому, що він надто сильно відірвався від життя, перебуваючи на державному утриманні.

"Ви щомісяця отримаєте зарплату, ви живете на державній дачі, ви не платите комунальних платежів і не розумієте простих людей", — дорікнув Ляшко Мартинюку.

Справді, згідно з оприлюдненою декларацією за 2010 рік, у Мартинюка немає ні квартири, ні дачі, ні будинку, ні гаража.

Открыть большое изображение

Открыть большое изображение

Перший віце-спікер навіть не володіє квартирою в депутатському будинку на вулиці Панаса Мирного, 27, де Мартинюк прописаний по сусідству з Раїсою Богатирьовою.

Тож справді, де живе цей лідер українських комуністів?

Як з'ясувала "Українська правда", хоча спроби побудувати соціалізм вже давно завершилися фіаско, але омріяний лад таки було встановлено на деяких територіях України.

Зокрема, в будинку відпочинку "Конча Заспа" Державного управління справами. Саме там в будинку номер 30 і мешкає Адам Мартинюк.

Открыть большое изображение

Открыть большое изображение

Открыть большое изображение

На якій підставі йому надано це приміщення, встановити у відкритих джерелах неможливо — за документами Державного управління справами, Мартинюк оселився на їхній території згідно з постановою президії Верховної Ради № 704-XII від 8 лютого 1991 року, тобто яка була ухвалена ще радянських часів. Однак базі законодавства на сайті парламенту знайти такий документ не вдалося.

Натомість "Українській правді" вдалося знайти фото маєтку Мартинюка в державному будинку відпочинку "Конча Заспа". Це — повністю закрита територія, периметр якої контролюється десятками співробітників Управління державної охорони. Туди не може потрапити жоден смертний, хоча утримується все це добро коштом платників податків.

Открыть большое изображение

Открыть большое изображение

Загальна площа будинку Мартинюка — 310 квадратних метрів. По сусідству з ним — маєток Леоніда Кучми, куди він переїхав після того, як залишив посаду президента.

Оскільки документи про поселення Мартинюка в "Конча-Заспі" засекречені, то невідомо, чи надано йому цей будинок в пожиттєве користування.

Але не дарма в його декларації стоять суцільні прочерки в розділі приватного житла. Тобто, навіть коли Мартинюк перестане бути першим віце-спікером, він легко доведе, що виселяти з будинку його не можна — тому що йому немає куди іти жити. І позбавлення його помешкання буде виглядати порушенням Конституції.

Декларація Мартинюка містить прочерк в розділі "зобов'язання за договорами найму" — тож, очевидно, що за проживання в цьому маєтку він не балує бюджет орендними платежами.

Навпаки, це держава утримує Мартинюка, втіливши на його прикладі одне з гасел Комуністичної партії про право на безкоштовне житло.

Ну а вчителі та лікарі, про яких так опікуються комуністи та які утримуються з того ж державного бюджету, поки можуть зачекати.

источник: pravda.com.ua




Ваше мнение:

Ваше имя *
Ваш e-mail
Ваше сообщение * Сообщения, содержащие оскорбления, ругательства и нецензурные выражения, будут удаляться без предупреждения.



Поля, отмеченные (*), обязательны к заполнению
Код на картинке *


НОВОСТИ
Специалисты Государственной аудиторской службы во время ревизии Бородянского поселкового совета выявили нарушения на 19,8 млн грн при использовании средств, выделенных на восстановление поселка.
У Києві спалахнув новий гучний будівельний скандал, пов’язаний із забудовником — у Подільському районі ЖК “Рибальський”, який мають здати у четвертому кварталі 2023-го, може стати черговим недобудом.
С февраля по июль 2023 года Турция импортировала около 160 600 тонн угля из оккупированных частей Донецкой и Луганской областей. Общая сумма составляет $14,3 млн.
С начала 2023 г. госпредприятие “Мультимедийная платформа иновещания Украины” заключило соглашений на 360 миллионов гривен: в июле были обнародованы заказы на 217 млн грн, а после отставки Александра Ткаченко с должности министра культуры в августе-сентябре заключили договоров еще на 139 млн грн
Командир 2 штурмового батальйону 3 ОШБр Дмитро Кухарчук заяв, що окрім звільнення Ганни Маляр з посади заступника міністра оборони має бути і кримінальна відповідальність.
Попри важкий фінансовий стан операторів систем розподілу всі вони здійснюють як підготовчі роботи до осінньо-зимового періоду, так і відновлювані роботи — там, де мережі були пошкоджені обстрілами.
Минувшей ночью военная разведка СБУ с помощью дронов-камикадзе атаковала военные самолеты россиян на Курском аэродроме.
Бывший генпрокурор Украины снова обвинил Байдена и его сына в коррупции
Міністр юстиції Денис Малюська і Центральна Колегія міністерства прийняли рішення щодо корпоративних прав власності на ТОВ "Укрбуд Девелопмент"
Сегодня, 4 февраля, боец ​​Нацгвардии Артемий Рябчук, подозреваемый по делу о расстреле военнослужащих в Днепре, отказался от всех показаний, которые ранее давал правоохранителям.
Сегодня, 4 февраля, судьи Высшего антикоррупционного суда Виктор Маслов, Леся Федорак, Игорь Строгий огласили приговор по делу судьи Славянского горрайонного суда Донецкой области Игоря Минаева в получении взятки.






Загрузка...


Погода, Новости, загрузка...
 
© Информационный проект "Компромат.UA", 2007-2009. Все права защищены.
При использовании материалов ссылка на "Компромат.UA" обязательна.
Created by: © "Компания дизайн и интернет решений AB Design",
Powered by: © "Admin CMS", 2007-2009.
Разработано компанией
AB Design 2007