КОМПРОМАТ.UA | На католицьке Різдво вул. Костьольна перетворилась на гарячу точка Києва
КОМПРОМАТ.UA
началопоискконтакт

RSS | Блогеры | О нас


СТАТЬЯ
На католицьке Різдво вул. Костьольна перетворилась на гарячу точка Києва

kiev-ua.com 

На католицьке Різдво вул. Костьольна перетворилась на гарячу точка Києва

25 декабря 2009
  автор: Ольга Рось  



0
 

У центрі Києва знищують ще один будинок. Тепер "в темі" — правоохоронці.

Усі "кияни і гості столиці", які декілька років тому пропустили видовищне руйнування будинку по вул. Червоноармійській, 35-37, зараз можуть на власні очі побачити подібну схему із знищення житлового будинку в історичному центрі Києва — на вулиці Костьольній.

Схема проста і перевірена: власник чи орендар частини будинку, який не є власником земельної ділянки, перебудовує своє приміщення так, щоб довести весь будинок до аварійного стану.
Наступним кроком є виселення мешканців та здобуття приорітетного права на приватизацію чи отримання в оренду земельної ділянки. Далі — повна перебудова зруйнованого будинку вже повноцінним законним власником. Або ж його перепродаж…

За такою нехитрою схемою протягом декількох місяців руйнується житловий будинок № 8 по вул. Костьольній у Києві. Одразу відзначимо, що це не проста "хрущовка", а пам’ятка архітектури і містобудування місцевого значення. Збудований у 1910 році, й відомий тим, що в ньому мешкали видатні діячі української культури: письменник Василь Чумак, співак Стефан Белина-Скупевський та композитор Ігор Шамо, автор музики пісні "Києве мій", яка зараз номінується на гімн міста Києва.

Будинок №8 захищений Законом України, бо внесений до Державного реєстру нерухомих пам’яток, як складова частина Комплексу "Вулиця Костьольна", що є єдиною в Україні вулицею-пам’яткою архітектури та містобудування. Ще одна особливість — зараз межа буферної зони Софії Київської проходить якраз по вулиці Костьольній.

Але всі ці реґалії лише розпалюють інтерес потенційних "інвесторів" до ЗЕМЛІ на вулиці Костьольній.

Адже інтереси саме забудовників, а не мешканців, захищені при розробці Детального плану розвитку території Шевченківського району м. Києва. У ньому, наприклад, підпірна стіна будинку №8 по вул. Костьольній та господарські споруди позначені як окремі об’єкти цивільно-правових відносин та позначені іншим кольором ніж житловий будинок.

Скарги мешканців, надіслані голові Шевченківської РДА Віктору Пилипишину як замовнику Детального плану залишилися без реагування.

Хто ж "інвестори"?

Почалося все ще у 1998 році, коли в підвальному приміщенні будинку №8 Товариство з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "НІГМА" розпочала будівництво ресторану. Ухвалою Шевченківського суду від 04.11.2008 року на згадані підвальні приміщення накладено арешт з огляду на те, що приміщення були виставлені на продаж під казіно, ресторан для більш поважних покупців, ніж "Нігма".

Далі у гру на короткий термін вступає Олег Блохін в особі "Фонду О. Блохіна підтримки соціальних ініціатив". Як пам’ятаємо, окрім зіркової кар’єри футболіста і тренера, що вивів збірну України до фінальної частини Чемпіонату Світу — 2006, Блохін ще й носив дві каденції мандат народного депутата від СДПУ(о) Медведчука та отримав від мера Черновецького звання "Почесний громадянин м. Києва".

Саме фонд Блохіна, протягом багатьох років з дозволу начальника ЖЕК-301, 1001 без договору оренди використовував господарські приміщення. Договір оренди був укладений на декілька місяців після звернення мешканців до Генпрокуратури та напередодні продажу приміщень.

Так от, 5 грудня зоряного 2006 року тренер та орденоносець Ярослава Мудрого Олег Блохін, як один із засновників "Фонду О. Блохіна підтримки соціальних ініціатив" таки придбав підвали будинку №8 по вулиці Костьольній , і вже 29 грудня перепродав їх братові свого ж партнера Геннадія Івановича Аксьона по ТОВ "Інвестиційно-консалтинговий центр" — Олександру Івановичу Аксьону.

Таким чином на сьогодні у будинка №8 та його земельної ділянки є чотири співвласники та користувачі — ТОВ "Будівельна компанія "НІГМА", окремо — її співзасновник Шишкін Євген Юрійович (на І-му рівні підвалу), Аксьон Олександр Іванович ( на ІІ-му рівні підвалу) та Комунальне підприємство по утриманню житлового господарства Шевченківської районної у м.Києві ради.

Про людей — законних власників своїх квартир — навіть згадки нема. Хоча мешканці будинку ще у 2000 році створили ОСББ. Спочатку влада не реєструвала його два роки. Але при черговій адміністративній реформі мешканцям вдалося його зареєструвати, і в рішенні Київради від 2005 року саме ОСББ на баланс мали бути передані комунікації, підвали і горища та земельна ділянка. Зараз будинок знаходиться на балансі КП "Керуюча дирекція" та обслуговується КП ЖЕК "Михайлівська". Всі допоміжні приміщення будинку продано.

 

Зазначимо, що у паспорті БТІ в будинку №8 немає вбудованих приміщень, як і немає їх у всіх документах, які регламентують розділення комунальної власності у Києві і дозволяють продаж нежитлового фонду.

Останні будівельно-бойові дії

Варто дещо пояснити особливості підвалів будинку №8. З причини розташування вул. Костьольної на крутому схилі, підвали одночасно є і фундаментом будинку. Вони мають два рівні і з них є окремі виходи на Хрещатик.

Мешканці розповідають, що ці виходи працівники ЖЕКів 301, 1001, "Михайлівське" з року в рік закидають сміттям вже протягом 18 років. Своїми силами мешканці неодноразово рятували будинок від пожеж, які були спричинені підпалюванням цього сміття.

Останні будівельно-бойові дії почалися 27 жовтня цього року, коли робітники власників підвалів Шишкіна і Аксьона без жодного дозвільного документу почали здійснювати будівельні роботи з руйнування капітальної тильної стіни будинку № 8 за допомогою працівника КП ЖЕК "Михайлівська" Дзугаєва.

"Будівельники не можуть представити жодних дозволів на проведення будівельних робіт ні мешканцям, ні правоохоронним органам, вони навіть документів, що посвідчують їхні особи не мають", — розповіла голова ОСББ Тетяна Шевчук.

Єдиним документом, який представники власників підвалів показуть усім контролюючим органам — це договір купівлі-продажу підвалів.

"Ці люди не називають своїх прізвищ, не погоджуються отримути приписи від інспекції Головного управління охорони культурної спадщини, а тільки погрожують фізичною розправою та кримінальними розборками", — повідомляють мешканці.

"Ні представники Головного управління охорони культурної спадщини, ні міліція, ні відділ по боротьбі з економічною злочинністю, ні Міністерство регіонального розвитку та будівництва не можуть зупинити протиправних дій нових власників наших підвалів", — говорить голова ОСББ.

Хоча працівник КП ЖЕК "Михайлівська" намагався пояснити патрульним міліціонерам, що прибули на виклик мешканців, що будівельники виконують припис пожежників з ліквідації завалів сміття.

У результаті "прибирання" будинок став виглядати так:

Як повідомив начальник ГУ охорони культурної спадщини КМДА Руслан Кухаренко, їхнім інспектором вже складено Акт, який засвідчує, що будинок №8 по вул. Костьольній доведений будівельними роботами до аварійного стану.

Чому ніхто не помічає?

Це питання найкраще ілюструє сьогоднішній приїзд одного із представників "забудовників". Бурячок Володимир Анатолійович приїхав на Костьольну на БМВ з блакитними міліцейськими номерами. Черер декілька хвилин він вже представився іншим прізвищем — Зіневич…

Мешканці до такого вже звикли. Адже інший фігурант — Олександр Аксьон приїжджає на

Хонді з надписом "Оперативна служба охорони правопорядку штаб м. Києва КМДА". Але про це наступного разу...

источник: proua.com




Ваше мнение:

Ваше имя *
Ваш e-mail
Ваше сообщение * Сообщения, содержащие оскорбления, ругательства и нецензурные выражения, будут удаляться без предупреждения.



Поля, отмеченные (*), обязательны к заполнению
Код на картинке *


НОВОСТИ
Специалисты Государственной аудиторской службы во время ревизии Бородянского поселкового совета выявили нарушения на 19,8 млн грн при использовании средств, выделенных на восстановление поселка.
У Києві спалахнув новий гучний будівельний скандал, пов’язаний із забудовником — у Подільському районі ЖК “Рибальський”, який мають здати у четвертому кварталі 2023-го, може стати черговим недобудом.
С февраля по июль 2023 года Турция импортировала около 160 600 тонн угля из оккупированных частей Донецкой и Луганской областей. Общая сумма составляет $14,3 млн.
С начала 2023 г. госпредприятие “Мультимедийная платформа иновещания Украины” заключило соглашений на 360 миллионов гривен: в июле были обнародованы заказы на 217 млн грн, а после отставки Александра Ткаченко с должности министра культуры в августе-сентябре заключили договоров еще на 139 млн грн
Командир 2 штурмового батальйону 3 ОШБр Дмитро Кухарчук заяв, що окрім звільнення Ганни Маляр з посади заступника міністра оборони має бути і кримінальна відповідальність.
Попри важкий фінансовий стан операторів систем розподілу всі вони здійснюють як підготовчі роботи до осінньо-зимового періоду, так і відновлювані роботи — там, де мережі були пошкоджені обстрілами.
Минувшей ночью военная разведка СБУ с помощью дронов-камикадзе атаковала военные самолеты россиян на Курском аэродроме.
Бывший генпрокурор Украины снова обвинил Байдена и его сына в коррупции
Міністр юстиції Денис Малюська і Центральна Колегія міністерства прийняли рішення щодо корпоративних прав власності на ТОВ "Укрбуд Девелопмент"
Сегодня, 4 февраля, боец ​​Нацгвардии Артемий Рябчук, подозреваемый по делу о расстреле военнослужащих в Днепре, отказался от всех показаний, которые ранее давал правоохранителям.
Сегодня, 4 февраля, судьи Высшего антикоррупционного суда Виктор Маслов, Леся Федорак, Игорь Строгий огласили приговор по делу судьи Славянского горрайонного суда Донецкой области Игоря Минаева в получении взятки.






Загрузка...


Погода, Новости, загрузка...
 
© Информационный проект "Компромат.UA", 2007-2009. Все права защищены.
При использовании материалов ссылка на "Компромат.UA" обязательна.
Created by: © "Компания дизайн и интернет решений AB Design",
Powered by: © "Admin CMS", 2007-2009.
Разработано компанией
AB Design 2007