КОМПРОМАТ.UA | Повії — (с)експортний товар України
КОМПРОМАТ.UA
началопоискконтакт

RSS | Блогеры | О нас


СТАТЬЯ
Повії — (с)експортний товар України


Повії — (с)експортний товар України

06 июля 2009
  автор: Міхал Кацевіч, Newsweek Polska (Польща)  



0
 

Криза для проституції — як лотерейний білет! Внаслідок економічної кризи тисячі українських дівчат, які втратили роботу, почали масово виїжджати за кордон для роботи в ескорт-агентствах, чимало з них осіли в Польщі. Акції МВС та громадських організацій по боротьбі з проституцією виявляються малоефективними. Чимало молодих українок навіть мріють про кар’єру повії, — пише Міхал Кацевіч у польському тижневику Newsweek Polska.

Кожна четверта старшокласниця в Україні мріє про кар’єру повії. Для секс-бізнесу економічна криза — ніби виграшний лотерейний білет.

Двадцятирічна Даша приїхала в Польщу два місяці тому з Івано-Франківська. У рідному місті працювала в банку. Сиділа за касою і обслуговувала клієнтів. Нічого надзвичайного. У Варшаві також обслуговує клієнтів, тільки в ескорт-агентстві, що розташоване в центрі міста. Банк Даші закрили, у рідному місті іншої роботи вона не знайшла. "Я знала, на яку роботу їду, — каже Даша. — Попрацюю кілька місяців, щоб мати, за що жити в Україні до кінця року і, може, якось перечекаю кризу".

Цю історію варто було б помножити на тисячу. Дедалі більше молодих українок заробляють проституцією. Офіційний рівень безробіття в охопленій кризою Україні невисокий (близько 3%), однак багато компаній урізали працівникам так звані "зарплати в конвертах". Багато молодих дівчат, яких взяли на роботу одразу після навчання, офіційно отримували копійки, а справжні зарплати їм видавали в конвертах. Зараз із тіньової частини економіки, яка банкрутує, вони потрапили до сфери секс-бізнесу.

За оцінками українського МВС, кількість повій сягає 110-250 тис., у той час як ще в лютому цього року офіційні дані свідчили про 12 тис. Ці цифри, напевне, набагато більші, адже в підрахунку варто було б взяти до уваги тисячі дівчат, які працюють за кордоном. Вони виїжджають до Росії, Польщі, Чехії, а як вийде, то й далі на Захід. "Кілька моїх подруг вже готуються до виїзду до Польщі. Вони чекають на візи, будуть працювати в агентствах у Варшаві і Кракові", — каже Даша.

Україна — це наразі найбільший експортер повій до Європи, а останнім часом також і мекка для секс-туристів. Імпорт спраглих до платного кохання чоловіків із Заходу зростає значно швидше, ніж експорт жінок з-за Дніпра до європейських країн. Усе це через правила виїзду: українкам потрібні візи, які важко отримати. А європейцям вистачає паспорта. Уже працює дешеве авіасполучення, цілком прийнятна готельна база і — найважливіше — конкурентні, порівняно з Європою, ціни.

Офіційно проституція в Україні заборонена. Але достатньо проїхатися автострадами великих міст, щоб побачити дівчат в коротких спідничках, які стоять при дорозі — ще рік тому це була незвично рідкісна картина. Неподалік часто стоїть міліцейська машина. Нікого це не дивує, бо виявляється, що правоохоронці "охороняють" повій. У лютому депутати від Блоку Юлії Тимошенко планували запровадити штрафи для клієнтів повій.

Зараз МВС проводить акцію інформування батьків про професію дочок і закликає до інтенсивного батьківського нагляду. Але, мабуть, це не дуже допомагає. "Сьогодні студентки з села масово підробляють у клубах, щоб якось зачепитися в місті", — розповідає Newsweek Анна Гуцол, лідер українського товариства FEMEN, яке бореться з проституцією. І говорить про приголомшливі результати опитування — для кожної четвертої старшокласниці професія повії — справдження всіх амбіцій і мрій про кар’єру.

В англомовних газетах для іноземців, які видаються в Києві, повно оголошень ескорт-агентств. Від анонсів в Інтернеті розбігаються очі. Україна в проституції поділилася навіть на сфери впливу, які більш-менш збігаються з історичними і політичними поділами. Дівчата із Західної України виїжджають до Західної Європи, а ті, що трохи говорять польською, обирають нашу країну. Схід їздить здебільшого до Москви, а провінція обслуговує Київ. За словами експертів з МВС, вартість наданих сексуальних послуг в Україні за рік сягає більше мільярда євро.

Олександрі Шевченко з FEMEN соромно за свою країну, що перетворюється на європейську імперію платних послуг, якою в Азії є Таїланд. Шевченко — координатор акції по боротьбі з проституцією "Україна — не бордель". "Гонитва за добробутом призвела до зникнення моральних гальм, які після розпаду Радянського Союзу ніколи не були в нас сильними. До того ж, ЗМІ нав’язували образ покірної жінки, якій все дається з легкістю. Достатньо того, що вона гарна і подобається чоловікам", — каже вона.

Протягом восьми років в Україні тривав споживчий карнавал. Для молодого покоління дітей Помаранчевої революції, сьогоднішньої 20-, 30-річної молоді, ознакою життєвого успіху стали нові машини, мобільні телефони, подорожі до Туреччини і модний одяг. До великих прагнень додався кредитний бум — мільйони українців набрали позик понад власні можливості. Не було проблем ані з роботою, ані з готівкою. Дівчата, які потрапляли до ескорт-агентств мріяли про ще краще життя.

(Скорочена версія статті, розміщена на інтернет-порталі видання)

источник: glavred.info
Развитие событий

В Киеве отметили "успех" Украины на зимней Олимпиаде: акция "Коровы на льду или Ледовое позорище"
Милиция заявляет, что в Киеве нарушений не было, были эксцессы
Обнаженные активистки FEMEN устроили акцию в PinchukArtCentre
Львовские депутаты потребовали запретить аборты
Раду осадили "депутатские девочки". ФОТО
Правозащитники требуют защитить украинок от хасидов
Свежее "мясо" в интернете. Украина превращается в популярное место для секс-туризма
Повії — (с)експортний товар України
Активистка женского движения бьет тортом Олеся Бузину. Фото
Из-за кризиса украинки стали чаще искать мужей за границей
Иностранцев призывают не стимулировать развитие секс-туризма в Украине
В Украину массово едут за сексуальными утехами
FEMEN: "Украина — не бордель!"




Ваше мнение:

Ваше имя *
Ваш e-mail
Ваше сообщение * Сообщения, содержащие оскорбления, ругательства и нецензурные выражения, будут удаляться без предупреждения.



Поля, отмеченные (*), обязательны к заполнению
Код на картинке *

  • 26 января 2011 | 09:01   Fesun

    Давать рабочие места надо молодым, чтобы жЫзнь строить можно было!


    НОВОСТИ
    Специалисты Государственной аудиторской службы во время ревизии Бородянского поселкового совета выявили нарушения на 19,8 млн грн при использовании средств, выделенных на восстановление поселка.
    У Києві спалахнув новий гучний будівельний скандал, пов’язаний із забудовником — у Подільському районі ЖК “Рибальський”, який мають здати у четвертому кварталі 2023-го, може стати черговим недобудом.
    С февраля по июль 2023 года Турция импортировала около 160 600 тонн угля из оккупированных частей Донецкой и Луганской областей. Общая сумма составляет $14,3 млн.
    С начала 2023 г. госпредприятие “Мультимедийная платформа иновещания Украины” заключило соглашений на 360 миллионов гривен: в июле были обнародованы заказы на 217 млн грн, а после отставки Александра Ткаченко с должности министра культуры в августе-сентябре заключили договоров еще на 139 млн грн
    Командир 2 штурмового батальйону 3 ОШБр Дмитро Кухарчук заяв, що окрім звільнення Ганни Маляр з посади заступника міністра оборони має бути і кримінальна відповідальність.
    Попри важкий фінансовий стан операторів систем розподілу всі вони здійснюють як підготовчі роботи до осінньо-зимового періоду, так і відновлювані роботи — там, де мережі були пошкоджені обстрілами.
    Минувшей ночью военная разведка СБУ с помощью дронов-камикадзе атаковала военные самолеты россиян на Курском аэродроме.
    Бывший генпрокурор Украины снова обвинил Байдена и его сына в коррупции
    Міністр юстиції Денис Малюська і Центральна Колегія міністерства прийняли рішення щодо корпоративних прав власності на ТОВ "Укрбуд Девелопмент"
    Сегодня, 4 февраля, боец ​​Нацгвардии Артемий Рябчук, подозреваемый по делу о расстреле военнослужащих в Днепре, отказался от всех показаний, которые ранее давал правоохранителям.
    Сегодня, 4 февраля, судьи Высшего антикоррупционного суда Виктор Маслов, Леся Федорак, Игорь Строгий огласили приговор по делу судьи Славянского горрайонного суда Донецкой области Игоря Минаева в получении взятки.






    Загрузка...


    Погода, Новости, загрузка...
     
    © Информационный проект "Компромат.UA", 2007-2009. Все права защищены.
    При использовании материалов ссылка на "Компромат.UA" обязательна.
    Created by: © "Компания дизайн и интернет решений AB Design",
    Powered by: © "Admin CMS", 2007-2009.
    Разработано компанией
    AB Design 2007