КОМПРОМАТ.UA
(http://compromat.ua/ru/16/90120/index.html)


Міністерство юстиції прийняло рішення щодо корпоративних прав на компанію "Укрбуд Девелопмент" — документ

Міністр юстиції Денис Малюська і Центральна Колегія міністерства прийняли рішення щодо корпоративних прав власності на ТОВ "Укрбуд Девелопмент"

04 февраля 2022 | 13:53

Міністр юстиції Денис Малюська і Центральна Колегія міністерства прийняли рішення щодо корпоративних прав власності на ТОВ "Укрбуд Девелопмент". Як повідомляють "Українські Новини", згідно наказу Міністра юстиції та висновків Центральної Колегії мають бути скасовані дії реєстраторів внаслідок яких Микитася було позбавлено корпоративних прав на компанію "Укрбуд Девелопмент". Зокрема, серед висновків Колегії Мінюста вказано, що це переоформлення відбулось на підставі підроблених довіреностей, з грубими порушеннями процедури і законодавства. Про це свідчать документи з наказами Міністерства юстиції України.

У наказі зазначено, що "скаргу Микитася Максима Вікторовича, Дікіна Євгена Олексійовича та юридичної особи за законодавством Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії компанії Базерт Дівелопмент Елелпі від 23.06.2021 задовольнити в повному обсязі". Таким чином визнана недійсною зміна попередніх власників Укрбуд Девелопмента на Ільченка Богдана, а щодо нотаріусів, які вчинили ці дії мають бути вжиті заходи з блокування їхнього доступу до Єдиного державного реєстру України.

Офісу протидії рейдерству доручено скасувати проведені приватними нотаріусами Остапенком Євгеном Михайловичем та Бутько Мар’яною Володимирівною дії щодо ТОВ "Укрбуд Девелопмент" в Єдиному державному реєстрі від 15.06.2021, внаслідок яких Микитась втратив права власності на цю компанію. В якості підстав для такого рішення зазначені висновки центральної Колегії Міністерства юстиції України з розгляду скарг, яка дослідила обставини вчинення зазначених реєстраційних дій.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Микитась повертає контроль над компанією "Укрбуд Девелопмент". Зокрема, "Судовий Репортер" оприлюднив відповідну судову ухвалу Дарницького суду столиці, який дослідив усі обставини справи і у січні 2022 року скасував арешт статутного капіталу ТОВ "Укрбуд Девелопмент".

Нагадаємо, Микитась звинуватив колишнього гендиректора "Укрбуд Девелопмент" Олега Майбороду і бізнесмена Дмитра Федотенкова у рейдерстві та масовому розкраданні активів компанії. За словами Микитася, ресторатор Федотенков "став фактично організатором розкрадання активів "Укрбуду". Майборода і Федотенков за сфальсифікованою довіреністю переоформили ТОВ "Укрбуд Девелопмент" з "Базерт Дівелопмет ЕлЕлПі", єдиним бенефіціаром якої був Микитась, на Василя Польового і Євгена Дікіна". Тоді Микитась втратив контроль над компанією. Він стверджував, що "Укрбуд" міг усе добудувати, мав на балансі більш ніж 200 дорогих об’єктів, а головною передумовою "падіння Укрбуду" стало рейдерство.

Адвокат екс нардепа Артур Габрієлян розповів, що рейдери вивели з "Укрбуду" грошові активи і об’єкти нерухомості більш ніж на 100 мільйонів доларів, а проблемні активи передали "Київміськбуду". Минулого року Микитась ініціював розлідування щодо Майбороди, Федотенкова та їхніх спільників. За словами екс нардепа, ДБР було передано докази про розкрадання активів підприємства на суму більш ніж 60 мільйонів доларів і наразі правоохоронці здійснюють розслідування. Очікується, що після наказів Міністерства юстиції України щодо повернення корпоративних прав компанії "Укрбуд Девелопмент" представникам законних власників ситуація довкола забудовника повернеться в правове русло.

 

источник: interfax.com.ua

© Информационный проект "Компромат.UA", 2007-2009. Все права защищены.
При использовании материалов ссылка на "Компромат.UA" обязательна.
Created by: © "Компания дизайн и интернет решений AB Design",
Powered by: © "Admin CMS", 2007-2009.