КОМПРОМАТ.UA
(http://compromat.ua/ru/16/90135/index.html)


“Волосся стає дибки, пограбування і шахрайство”: інвесторці ЖК “Рибальський” Вавриша нарахували величезний штраф через зрив будівництва будинку на Подолі

У Києві спалахнув новий гучний будівельний скандал, пов’язаний із забудовником — у Подільському районі ЖК “Рибальський”, який мають здати у четвертому кварталі 2023-го, може стати черговим недобудом.

19 сентября 2023 | 09:48

Про це у своєму Facebook-акаунті повідомила Неллі Вернер, інвесторка житла у даному ЖК на Рибальському острові столиці, пише NW. Вона вклала гроші у флагманський проєкт компанії Saga Development, про що сильно шкодує.

“Визнаю, я не проаналізувала ситуацію як слід: ані довжелезні, по кілька років затримки у будівництві, ані численні суди з активістами по кількох локаціях, і по цій зокрема. Через це потрапила в пастку. Тепер мені хочеться, щоб люди, які зараз розглядають купівлю житла у ваших ЖК, відмовились від цієї ідеї. Бо з наявними інвесторами ви повелися просто по-шахрайськи“, — наголосила пані Вернер.

За її словами, після початку широкомасштабного вторгнення рф забудовник припинив роботи на проєктах та платежі по договорах.

Открыть большое изображение

“Ми всі бачили цей пост у фб, — продовжила вона, — його продублював кожному інвестору кожний менеджер, зауваживши, що поки воєнний стан, можна не платити. На момент вторгнення я вже оплатила більш як 75% вартості квартири. В цей час будинок 7, термін здачі якого мав би вийти вже тепер, у 4 кварталі 2023 року, — добре що має каркас і трохи перекриттів. О, перепрошую, все літо в іншій секції повільно клали цеглу. Моя секція №3 взагалі не будується”.

Открыть большое изображение

Вона також додає, що компанія Saga Development Андрія Вавриша офіційно на своєму сайті та на сторінках у соцмережах повідомила клієнтам, що штрафні санкції на час воєнного стану не нараховуватиме. Також про це в особистих повідомленнях інвесторам писали менеджери.

Открыть большое изображение

“Мені навіть повторили у червні 2022 року: санкцій не буде. Переконали, видихнула. А потім ви передумали, написали про відновлення платежів та санкцій на сайті “Риби” — в кінці грудня 2022. По-перше, під великим питанням ваше пояснення щодо “зони бойових дій”, яка, мовляв, була на Київщині лише до квітня — адже компанія чітко обіцяла необов’язковість платежів під час “воєнного стану”. Відкрию секрет, воєнний стан по всій Україні досі. Приміром, ви добре спали сьогодні вночі? Ви, Андрію, чи ваші менеджери не прокидалися від сирен? А попередньої ночі? Російські ракети, їхні уламки та дрони прилітають до Києва чи не кожного місяця, а намагаються — майже щодня, тому ваші інвестори були змушені евакуюватися. І навряд можуть вносити платежі, як і я“, — заявила інвесторка.

Открыть большое изображение

По-друге, за її інформацією, якщо не брати до уваги зміну стратегії компанії, на її сайті та у соцмережах до грудня 2022 г. нічого про відновлення санкцій не повідомлялось.

“Нічого! І так само мовчали про них менеджери. Але масово згадали весною 2023. Як цікаво. Також ви в курсі, що роботи по багатьох об’єктах не велись зовсім, в тому числі, по 7 будинку в ЖК “Рибальський” — принаймні до червня 2023 року, коли ви мене змусили розірвати договір. Саме раптовим нарахуванням пені починаючи з червня 2022 року! Саме з того місяця, коли мене переконали, що санкцій не буде.“Пеню”, від розмірів якої (читай, від апетитів “Саги”) волосся стає дибки. Це надто схоже на пограбування”, — наголосила Неллі Вернер та оприлюднила частину договору, де прописані умови розірвання та повернення коштів.

Открыть большое изображение

Жінка при цьому проінформувала, що не мала можливості платити, і відповіла менеджерам компанії, що буде розривати договір, і “тут раптом та “пеня” була нарахована заднім числом по незрозумілих формулах, і виросла до велетенських розмірів”, а тому тепер вимагає від забудовника вкладені кошти.

На думку Вернер, вся історія була задумана девелоперами, щоб затягнути час і якомога довше не повертати інвесторам кошти, доки курс долара не зросте.

“Зі здешевленням гривні, передбаченим у бюджеті, ви віддаватимете колишнім інвесторам ще менше. А продасте ті квартири, якщо вони добудуються, за цілком ринковою вартістю, вже за новим курсом долара, з величезним прибутком”, — обурюється Неллі Вернер.

Наразі офіційних коментарів від Saga Development та Вавриша з приводу цієї ситуації поки не послідувало. Наші журналісти намагаються зв`язатися із забудовником для отримання коментарів стосовно ситуації з ЖК “Рибальський”.

Нагадаємо, що Вавриш, який свого часу був заступником директора Департаменту містобудування та архітектури у Київській міськадміністрації за каденції Віталія Кличка, після приходу до влади Зеленського став впливовим київським забудовником. За підрахунками “Лун”, його девелоперська компанія Saga Development з 2015 року здала сім будинків у шести житлових комплексах і почала будувати ще більше 20. При тому, що будівництво на деяких майданчиках супроводжувалося гучними скандалами.

У 2021 році Вавриш отримав підозру від Державного бюро розслідувань через будівництво ЖК Home and Park Comfort House (“Альта-Град”) у Борисполі.


© Информационный проект "Компромат.UA", 2007-2009. Все права защищены.
При использовании материалов ссылка на "Компромат.UA" обязательна.
Created by: © "Компания дизайн и интернет решений AB Design",
Powered by: © "Admin CMS", 2007-2009.