КОМПРОМАТ.UA
(http://compromat.ua/ru/16/78771/index.html)


Скалічили на 151 тисячу євро

Богдан Савицький  |  umoloda.kiev.ua

Скалічили на 151 тисячу євро

Європейський суд з прав людини присудив мешканцю Прикарпаття найбільшу в історії України суму компенсації

  автор: Степан Гражда  
03 августа 2012

Європейський суд із прав людини ухвалив безпрецедентне для нашої держави рішення, зобов’язавши Україну виплатити потерпілому 45-річному Богдану Савицькому, мешканцю села Поточище Городенківського району, 151 тисячу євро. В таку суму служителі Феміди зі Страсбурга оцінили фізичну та моральну шкоду, заподіяну чоловікові міліціонерами в серпні нині далекого 1998 року.

Про той драматичний випадок та його наслідки розповів на прес-конференції в Івано-Франківську представник потерпілого Роман Котик. За його словами, наряд міліції, що тоді прибув за викликом оператора АЗС у Городенці, жорстоко побив Савицького. Через отриману важку травму хребта чоловік став інвалідом I групи і може пересуватися лише за допомогою візка.

Після багаторічних безрезультатних спроб знайти правду в не надто прихильних до простих громадян українських судах, в 2005-му потерпілий і його захисник звернулися до Європейського суду з прав людини, котрий став на сторону скривдженого. "Для набуття законної сили рішення Євросуду має пройти близько трьох місяців, — каже Роман Котик. — За цей час Міністерство юстиції може його опротестувати. Та, наскільки мені відомо, Україна майже не виграє справ у Євросуді. Зрештою, ці факти практично неможливо оскаржити, як і суму компенсації".

источник: umoloda.kiev.ua

© Информационный проект "Компромат.UA", 2007-2009. Все права защищены.
При использовании материалов ссылка на "Компромат.UA" обязательна.
Created by: © "Компания дизайн и интернет решений AB Design",
Powered by: © "Admin CMS", 2007-2009.