КОМПРОМАТ.UA
(http://compromat.ua/ru/16/46429/index.html)


Провокатори розважають Київщину

Ярослав Годунок / pora.kiev.ua  | 

Провокатори розважають Київщину

  автор: Олексій Самохвалов  
02 июля 2010

Діяльність нової влади, зокрема на Київщині, не тільки стрімкими темпами повертає нас у совкову минульщину, а ще й створює позитивне середовище для діяльності різного роду перевертнів. Днями прокинувся один з них — Ярослав Годунок — знаний перевертень у погонах, підривник жилих будівель та відомий київський провокатор. Прокинувся завдяки "чарівному поцілунку" губернатора Київської області Анатолія Присяжнюка.

Протягом останнього тижня Київська обласна партійна організація партії "ВО "Батьківщина" провела та прийняла участь у низці заходів щодо удосконалення своєї роботи та розробки стратегії захисту інтересів жителів Київщини від нових кроків блакитної влади. Представники останньої, відомої своєю "щирої любов’ю" до опозиції, не могли лишатися осторонь та намагалися (хоча, здається, ніхто їх про це не просив) долучитися до заходів. Мабуть допомогти хотіли.
Так, у Броварському міському культурному центрі "Прометей", пожежники опломбували всі входи та виходи. Мовляв, вогненебезпечно. Чому саме там? Бо в тій будівлі мали відбутися збори за участю "ВО "Батьківщина", НРУ, ВО "Свобода", партія "Реформи і порядок", "Європейська партія", Партія захисників Вітчизни, а також більше десятка громадських організацій Київщини та підписання декларації про створення Національного комітету захисту України у Київській області. Отож губернатор Київщини Анатолій Присяжнюк попросив вогнеборців у будь-який спосіб зірвати роботу опозиції. Законними чи конституційними дії пана губернатора аж ніяк не назвеш, хоча свого часу Присяжнюк і захистив кандидатську дисертацію на тему Конституційне будівництво в УНР часів Директорії. А от методи боротьби з опонентами, у тому числи й незаконні, колишньому міліціонеру Присяжнюку, що нині є маріонеткою у руках олігархів, знайомі досить добре. Саме Присяжнюка було призначено заступником керівника СБУ, щоб той разом із Хорошковським розгорнув у ході останньої президентської кампанії нову "газову війну" з Росії задля дискредитації уряду Юлії Тимошенко. Тоді не склалося. Не склалося й зараз — адміністративний ресурс на якомусь етапі дав збій і пожежники врешті-решт впустили опозицію у раніше опломбований "Прометей". Декларація була підписана, що дало життя Національному комітету захисту України у Київській області.

хоже, що у Броварах губернатор опозиції програв. Принаймні не виграв. А тому, як досвідчений високо посадовий міліціонер у минулому, вирішив обрати іншу тактику: на зміну адміністративному тиску прийшли платні провокатори.
Минулого тижня лідер опозиції Юлія Тимошенко в Ірпені зустрічалася з підприємцями області. На "прохання" губернатора Присяжнюка до зали були зігнані студенти Податкової академії на чолі з начальниками курсів (бажали, мабуть, почути думки підприємців щодо нового Податкового кодексу), а також спецпідрозділи "в’язані берети" (бабусі, що таким чином отримали "державну допомогу" у розмірі 200 гривень кожна).
Ні псевдоістеричні крики, ні по нотах розіграний вихід бабусь із зали (сигналом до чого була репліка "ходімо звідси, на вулиці вже гроші дають"), не змогли вплинути на конструктивний діалог екс-прем’єра із підприємцями. До речі, самі підприємці й навели порядом у залі. Шкода, але й в Ірпіні вистава Присяжнюка не мала успіху.

Довго думав баранець (с), тобто режисер Присяжнюк і, напевне, вирішив, що для успіху його вистави, тим більш у вимогливої київської публіки, потрібні відомі актори (зірки принаймні місцевого масштабу), бо сама лише масовка дивідендів не приносить. Потрібні спец ефекти та декорації. Отож і бюджет знадобився більш солідний (це вам не в’язаний спецназ фінансувати) — понад 10 тисяч доларів (приблизно стільки коштують подібні заходи). Прем’єрою вистави режисер -губернатор вирішив привітати учасників ХІІ звітно-виборної конференції Київської обласної організації партії "ВО "Батьківщина".

На головну роль був обраний дещо підзабутий, проте добре відомий провокатор, знаний перевертень — депутат із Борисполя Ярик Годунок, 1977 року народження. Представлятися подібним чином йому нерідко доводилося у відділках міліції та залах суду. Ярослав Миколайович неодноразово затримувався співробітниками міліції, причому навіть тоді, коли сам був їх колегою. 10 років тому міліціонер Годунок був затриманий за підозрою у вчиненні розбійного нападу, яку підтвердив суд та покарав міліціонера трьома роками умовно. Пізніше вже екс-міліціянт Годунок (звісно ж після судимості з міліції вигнаний) навіщось приніс до офісу громадської організації "Пора", що розташовувався у підвалі жилого будинку, бойову гранату Ф-1, саморобний вибуховий пристрій, виготовлений з 2,4 кг тротилу, 2 електродетонатори, таймери, елементи живлення та 56 цвяхів., за що потрапив в Ізолятор тимчасового утримання, а ним самим зайнялася СБУ. Справа триває й понині, а Годунок розгулює на свободі і навіть затримання його з наркотиками, йому в цьому не заважає.
Вибір Присяжнюком такого актора виглядає дещо дивним, якщо не зважати на те, що ментів колишніх не буває, свій свого бачить здалеку, а також здатність нової влади на все аби тільки задушити опозиції. Вони не тільки Годунка, а й Ктулху розбудять та включать до своїх лав.

Схоже на те, що Годунок своїми силами навіть провокацію не здатен розробити, бо це за нього зробили ним же найняті піарщики, що вмить вивчили ситуацію та розповіли Ярославу Миколайовичу, що робити, як і коли кричати, у який час підривати піротехніку та з якого боку все це знімати.

Годунок прийшов на конференцію разом із кількома десятками друзів (добре хоч без вибухівки), приніс із собою дві телекамери, агітаційні плакати та піротехніку. Мета проста: видати себе за членів конференції, голосом та плакатами "зіграти" розкол у рядах обласної "Батьківщини", вибухнути піротехнікою, зняти власне дійство на камеру та втекти. Так і зробили. Розрахувалися з акторами прямо на вулиці, відразу ж після виходу "зі сцени".
Слід зауважити, що за гроші Годунок мабуть і власну матір під монастир підведе. Такі думки виникали ще в далекому 2004-му, коли невідомо як у офісі "Пори", яким у той час опікувався Годунок, з’явилися 3 тони друкованої продукції, спрямованої проти чинної влади та кандидата в Президенти України В.Януковича, а також аналогічного змісту листівки громадської кампанії "Пора". Тоді Годунок виявися подвійним агентом.

Повертаючись до подій конференції не можна оминути ще одного чоловіка, що зіграв у виставі роль "батька Гамлета". Це Володимир Майбоженко, колишній Голова Київської облради, а нині людина, котра за гроші Присяжнюка танцює все, що заманеться останньому. Саме Майбоженко, як колишній голова партійної організації "ВО "Батьківщина", був добре обізнаний щодо складу учасників конференції, часу та місця її проведення, а також таємних ходів будинку на бульварі Лесі Українки, 26 — місці проведення конференції. Цією інформацію він звісно ж залюбки поділився із провокатором Годунком, розповів тому як непоміченим пробратися до зали, скерувавши Ярослава Миколайовича з товаришами на двері чорного ходу.

Провокація відбулася, але певно не настільки добре, як на це розраховували провокатори. Учасники конференції виконали заплановану роботу, насамперед обрали голову Київської обласної організації партії "ВО "Батьківщина". Ним став народний депутат України, член фракції БЮТ у Верховній Раді Костянтин Бондарєв.

Отже, три спроби губернатора зірвати роботу опозиції виявилися невдалими — кожного разу щось давало збій. Невже губернатору такої великої області як Київська нема чим зайнятись, окрім спроб зашкодити роботі опозиції? Невже жителі Борисполя голосували за ГО "Пора", сподіваючись, що депутат їхньої міськради Годунок буде влаштовувати спектаклі із вибухами піротехніки у київських будівлях? Та й Майбоженка обирали не задля танців під дудку регіонального комуніста Присяжнюка.

Чому ж так? Мабуть тому, що три перелічені особистості є саме такими людьми, які потрібні новій "прогресивній" владі. Такими, що з чистою совістю кладуть на інтереси простих громадян і за гроші готові на все аби тільки догодити справжнім хазяям країни. Олігархам. А тому будьте обережні, бо наступною жертвою владної провокації можете стати саме ви.

источник: kompromat.ua

© Информационный проект "Компромат.UA", 2007-2009. Все права защищены.
При использовании материалов ссылка на "Компромат.UA" обязательна.
Created by: © "Компания дизайн и интернет решений AB Design",
Powered by: © "Admin CMS", 2007-2009.