КОМПРОМАТ.UA
(http://compromat.ua/ru/16/44428/index.html)


Донія не помічають

Так "регіонали" били Олеся Донія (закриває голову руками)  |  umoloda.kiev.ua

Донія не помічають

Усупереч заявам, прокуратура не проводить слідчих дій із побитим депутатом від "НУНС".

  автор: Володимир Семків  
20 мая 2010

Про це позавчора ввечері заявив прокурор Києва Юрій Ударцов. "І тільки після цього буде визначено, визнавати його потерпілим чи ні. Зараз у нього такого статусу ще немає", — цитує Ударцова агенція УНІАН. Прокурор відзначив, що аналогічні експертизи призначені й депутатам від інших політичних сил, які брали участь у зіткненнях під час розгляду постанови про ратифікацію газово-флотських угод.

Кореспонденту "України молодої" вдалося зв’язатися з Донієм. Пан Олесь сказав, що почувається краще, але відмовився давати коментарі. Він лише заявив, що правоохоронці не проводили з ним жодних дій (уже минув третій тиждень!).

Натомість представник Донія Володимир Бойко заперечив, що прокуратура призначила експертизу. "Це брехня, спрямована на відволікання уваги від брутальних процесуальних порушень прав Донія, — заявив правник у коментарі "Україні молодій". — Коли Ударцов каже про те, що питання вирішуватиметься після експертизи, він свідомо вводить в оману. Нічого подібного не передбачено законодавством: спочатку треба з’ясувати, чи людина потерпіла — й лише після цього проводити експертизу".

Відповідаючи на запитання, наскільки адекватною може бути експертиза, якщо з моменту побиття минуло понад три тижні, Бойко відповів: "Експертиза проводиться по документах. Експерт витребує медичну документацію, визначає ступінь важкості тілесних ушкоджень, дивиться, у якому стані потерпілий прибув у лікарню, дивиться на лікування (адже можна цілий місяць годувати пацієнта вітамінами, чаєм) — і робить висновок". Пан Бойко відзначив, що для самої справи неважливо, якими були тілесні ушкодження. Це може впливати лише на міру покарання і компенсацію завданої шкоди.

Володимир Бойко ще 29 квітня звернувся до прокуратури Києва із заявою про визнання Олеся поте

источник: umoloda.kiev.ua

© Информационный проект "Компромат.UA", 2007-2009. Все права защищены.
При использовании материалов ссылка на "Компромат.UA" обязательна.
Created by: © "Компания дизайн и интернет решений AB Design",
Powered by: © "Admin CMS", 2007-2009.