КОМПРОМАТ.UA | Кого кияни обрали в Київраду
КОМПРОМАТ.UA
началопоискконтакт

RSS | Блогеры | О нас


СТАТЬЯ
Кого кияни обрали в Київраду

 

Кого кияни обрали в Київраду

06 июня 2014
  автор: Сергій Головньов, Юрій Віннічук, Дмитро Король  



0
 

Серед нових київських депутатів є девелопери, власники ринків, торговці та діти відомих людей

Учора відбулося перше засідання Київради на чолі з новим мером Віталієм Кличком. Уперше за три скликання його політсила сформувала більшість у міській раді столиці. УДАР провів за списком і мажоритаркою 78 депутатів.

Утім в оточенні Віталія Кличка не дуже радіють, адже більшість ця дуже неоднорідна, а безпосередньо людей від УДАРу, за словами соратників Кличка, там лише 25. Решта — квота Петра Порошенка.

Ще на стадії затвердження списку між УДАРом і Петром Порошенком були серйозні конфлікти через те, що останній уніс до списку людей із команди Черновецького, з якими соратники Кличка боролися впродовж двох скликань у Київраді. Депутат Віктор Чумак ледь не написав заяву про вихід із фракції УДАР через незгоду з висунутим кандидатом у його окрузі й особисто ходив сперечатися з Порошенком.

"Ми говорили Кличкові: ти переможеш, але як ти їх будеш контролювати", — скаржиться співрозмовник видання від УДАРу.

"Дійшло до того, що в окрузі проти Шлапак УДАР висунув її помічницю. Вона нічого не робила, а Шлапак усюди написала на плакатах, що вона єдиний кандидат від Порошенка і УДАРу, і виграла", — розповідає депутат від "Батьківщини".

Крім того, за його словами, аналогічну тактику використовували в 16-му окрузі, де проти Віктора Грушка, який був у минулій Київраді депутатом від Блоку Черновецького, висунули його помічника Юрія Братищенка.

"Схема повинна мала б бути, як у Шлапак, але тут один із депутатів УДАРу з сусіднього округу зметикував, і поставив поряд із наметом Грушка намет за цього пацана, і він переміг", — сміється депутат від "Батьківщини".

Загалом, у Київраду пройшло багато представників будівельних компаній, помічників народних депутатів або людей, пов'язаних із ними бізнесом. Так, у нардепа Дмитра Андрієвського буде 4 своїх представники, у Віктора Пилипишина — 2.

INSIDER дослідив, хто є хто у Київраді.

УДАР

За списками:

1. Віталій Кличко — лідер партії УДАР, київський міський голова.

2. Андрій Странніков — депутат Київради четвертого та шостого скликань, в 2008-2010 роках був заступником голови Державної архітектурно-будівельної інспекції. Разом із нардепом Валерієм Іщенком контролює ТОВ "Тельбін Іва", яке 2013 року розпочало будівництво ТРЦ на вулиці Серафімовича в столиці.

3. Рена Назарова — телеведуча на Київській державній ТРК, дружина відомого бізнесмена Юрія Збітнєва, голови партії "Нова сила".

4. Олексій Резніков — депутат Київради шостого скликання від Блоку Миколи Катеринчука, партнер ЮК "Магістр і партнери". В минулій Київраді входив у більшість Черновецького.

5. Олександр Клюс — голова фракції УДАР у Київраді шостого скликання, в 1994-1998 роках був мером м. Гадяч Полтавської області.

6. Павло Тарасюк — виконавчий директор ГО "Союз сприяння розвитку реклами на транспорті", засновник приватної установи "Фонд культурних ініціатив Андерграунд", був заступником голови УРП "Собор".

7. Ігор Піковський — колишній заступник голови Державної митної служби, є співзасновником консалтингової компанії "Генотест", що зареєстрована в м. Єнакієве Донецької області (має 2% в уставному капіталі). Його партнером у "Генотесті" виступає Фінансова компанія "Лідер" народного депутата Юрія Іванющенка, соратника Віктора Януковича.

8. Геннадій Ільїн — власник агентства нерухомості "Бізнес Інвест Груп" і співзасновник компанії "Класик", яка також займається нерухомістю.

9. Сергій Палій — співробітник у ТОВ "Центр-Інвестресурс", компанії бізнесмена і народного депутата Василя Хмельницького. "Українська правда" повідомляє, що це — квота Петра Порошенка.

10. Віктор Дворніков — депутат Київради шостого скликання, в 2008-2012 роках працював заступником голови ДПІ в Печерському районі Києва.

11. Ігор Кононенко — депутат Київради шостого скликання, бізнес-партнер Петра Порошенка, навпіл вони володіють Пісківським заводом скловиробів.

12. Олег Гаряга — керівник партії УДАР у Шевченківському районі столиці, має частку в компаніях "СПС Дірект Інвест", "Бізнес-студія "МКС", "Мастер Капітал Груп", "Інтеркей консалтинг", які займаються консалтинговими послугами та здачею нерухомості в оренду.

13. Ірина Косіченко — родичка першого заступника голови Держрезерву Михайла Косіченка.

14. Ігор Кісільов — син заступника ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Київській області Петра Кісільова.

15. Катерина Кириченко — політтехнолог, колишній журналіст "П'ятого каналу", цивільна дружина депутата Дмитра Андрієвського.

16. Юрій Крикунов — колишній заступник голови Голосіївської РДА столиці, співзасновник компанії "Нугора", види діяльності якої — торгівля косметикою та нерухомістю.

17. Георгій Ясинський — співзасновник компаній "Хоумленд", "Людвинівка 31", "Фуд онлайн". Компанії займаються будівництвом і торгівлею. Раніше в "Фуд онлайні" партнеркою Ясинського була Лілія Бубка — дружина голови Національного олімпійського комітету Сергія Бубки.

18. Михайло Макаренко — головний лікар Пологового будинку №5 в Києві. Є засновником салону соляріїв "Добрий смак", що розташований на вулиці Старовокзальній у столиці.

19. Павло Бригинець — брат народного депутата від "Батьківщини" Олександра Бригинця, є директором онлайн-телебачення "Браво ТВ", що його заснував його брат.

20. Карпенко Анатолій — член правління ПАТ "Полюс", яке займається торгівлею. Його сім'ї в цій компанії належить контрольний пакет акцій. До 2011 року сім'я Карпенків також була серед засновників ТОВ "Глобал Констракшн", але потім компанію переоформили на кіпрський офшор.

21. Максим Микитась — президент "Української державної будівельної корпорації "Укрбуд".

22. Сергій Федорченко — разом зі Сергієм Коміренком є співзасновником ТОВ "Київспецрезерв", яке виробляє і продає будівельні матеріали. Федорченко має благодійний фонд, названий власним ім'ям.

23. Олександр Грановський — співзасновник (не плутати з одеситом, партнером Бориса Кауфмана) компанії "Топ-Сервіс-Інвест". Згідно з реєстром, компанія здає в оренду обладнання. Партнером Грановського в цій компанії є ТОВ "Міжрегіональний інвестиційний союз", яке "Лівий берег" пов'язує з народним депутатом Юрієм Іванющенком.

24. Ярослав Горбунов — помічник народного депутата Віктора Чумака (УДАР).

25. Володимир Державін — співзасновник автомобільної компанії "Сервісавтотрейдинг". Його партнером у цьому бізнесі є компанія "Намбел Холдінгс Лімітед" із Кіпру. Цьому офшору належать фірми з будівельної групи "Столиця" бізнесмена Володимира Костеріна, який був керівником Партії зелених.

26. Володимир Каретко — колишній голова НАК "Надра України", однокласник і діловий партнер Олександра Третьякова, співвласник торгової фірми "Атек-95". Партнером Каретка в ній виступає компанія "Дертус Файненс Груп" із Британських Віргінських островів. Вона володіє частками компаній Третьякова.

27. Олена Матузко — помічник народного депутата Юрія Стеця, піар-директор "5 каналу" Петра Порошенка.

28. Костянтин Бричук — співзасновник київського видавництва "Юридична думка" разом з Олегом Шемшученком, Іриною Кресіною та Олександром Безпальчуком.

29. Володимир Прокопів — засновник консалтингової компанії "ВП Груп" і співзасновник хлібопекарні Madiani разом із грузинською компанією "Фора".

30. Ганна Старостенко — президент "Фонду братів Кличків", депутат Київради шостого скликання у фракції УДАР.

31. Юрій Береговий — депутат Київради шостого скликання від фракції "Ініціатива". З 1998-го по 2008 рік був начальником юридичного управління компанії "Укрпромінвест" Петра Порошенка. Зараз — партнер адвокатського об’єднання "ДІФА"

В одномандатному виборчому окрузі:

32. Олександр Найдьонов — був засновником компанії "Акона", яка займається організацією виставок, зараз компанія належить його дружині Олександрі та бізнес-партнеру Найдьонова Олексію Омельяненку, який був депутатом Київради шостого скликання від Партії регіонів.

33. Людмила Закревська — депутат Київради з третього по шосте скликання, дружина народного депутата Олександра Черноволенка ("Батьківщина").

343. Олег Калініченко — гендиректор Іпотечного центру в Києві та області Держфонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

35. Андрій Мельничук — був головою Голосіївської організації партії "Фронт змін" Арсенія Яценюка, керував компаніями "Асмел", "М-Град", ФК "Рітейл Кепітал", "ФОГ-Центр", "Просперо". В останніх двох раніше був співзасновником. Його партнер по бізнесу — Геннадій Мармер, який був у Партії зелених, пізніше — в "Батьківщині".

36. Артур Баленко — син власника мережі магазинів "Фуршет" Ігоря Баленка. Артур — засновник торговельної компанії "МГМ Моделс" і співзасновник виробничої компанії "АСГО Пласт".

37. Сергій Костюк — депутат Київради шостого скликання від фракції "Альтернатива", член правління ГО "Чиста Хвиля", був у Народній партії Володимира Литвина.

38. Сергій Левада — до березня був гендиректором девелоперської фірми "Українська інвестиційно-інжинірингова компанія", якою до 2012 року він володів разом із Василем Горбалем, колишнім народним депутатом від Партії регіонів. Зараз УІІК зареєстрована на низку юросіб, яка виводить на юристів. Левада також був співзасновником Агентства моделювання ситуацій разом із його керівником Віталієм Балою.

39. Сергій Котвицький — співзасновник девелоперської компанії "Тройка Капітал груп". Його партнери по бізнесу — академік Української академії наук Євген Вилгін і Валерій Кравченко, директор держпідприємства "Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства".

40. Ігор Баленко — власник мережі магазинів "Фуршет", депутат Київради шостого скликання, чоловік співачки Асії Ахат.

41. Вадим Онуфрійчук — заступник голови Деснянської райдержадміністрації з питань освіти, культури та спорту.

42. Ярослав Гулей — лікар-уролог, головний лікар медичного центру "Біомед", який йому і належить.

43. Юрій Братищенко — мажоритарний власник компанії "Юко-Дар", яка займається ресторанним бізнесом і девелоперської компанії "Укрселбуд".

44. Богдан Ганноха — громадський діяч, засновник благодійний центру "Світ без залежності" та благодійного фонду "Незалежна Україна".

45. Олександр Черніков — співзасновник ГО "Київська громада". Її очолює колишній народний депутат Валерій Борисов, який 2010 року перебіг із фракції НУ-НС у фракцію Партії регіонів.

46. Василь Севериненко — голова правління ПАТ "Полюс", більшість акцій якого належать сім'ї Анатолія Карпенка, який став депутатом Київради за списком партії УДАР.

47. Андрій Білозір — син співачки, колишнього нардепа Оксани Білозір (куми Петра Порошенка) та покійного композитора Ігоря Білозора. Андрій — співзасновник видавничої групи "Італія-Україна" та компанії "Амід партнер", що займається виробництвом текстильних виробів.

48. Ігор Опадчий — юрист, співзасновник юрфірми "Гарантія" разом із Дмитром Крейніном, який її і очолює. Крейнін — депутат Київської облради, син дніпропетровського бізнесмена Олександра Крейніна, який займається будівництвом у столиці та колишній зять народного депутата Володимира Литвина. Дмитру Крейніну також належить ринок "Лісний" у Києві.

49. Олена Овраменко — депутат Київради шостого скликання від фракції "Альтернатива", засновниця та співзасновниця торговельних фірм "Марві", "Васильок-ЛТД", "Колосок", "Лімпопо-ЛТД". Чоловік Овраменко — Володимир Підрушняк, голова Сумської митниці.

50. Віталій Даниленко — співзасновник компанії "Олвін+", яка займається виробництвом ювелірних виробів. Його партнер — антиквар Леонід Комський. Також Даниленко — засновник і голова правління ГО "Школа боротьби".

51. Анатолій Велімовський — активіст Автомайдану, заснував 2007 року ГО "Нова політика".

52. Олександр Харченко — адвокат із міста Ніжин Чернігівської області, син колишнього ніжинського прокурора.

53. Олександр Міщенко — власник компанії "Столична правова фундація". Нардеп Сергій Міщенко, який був керівником штабу Порошенка на Луганщині, заперечує, що Олександр його брат.

54. Віталій Росляков — співзасновник і голова київської ГО "Студентська республіка", співзасновник цієї організації — Олександр Сергієнко, начальник управління дозвільних процедур Держархбудінспекції.

55. Олесь Маляревич — директор і власник компанії "Кіномедіа едвертайзінг", що займається трансляцією реклами в кінотеатрах. Співвласник компанії "Джуніор", яка торгує дитячим взуттям. Створив кілька громадських і благодійних організацій.

56. Владислав Турець — помічник нардепа Володимира Арьєва, син народного артиста України Володимира Турця.

57. Владислав Михайленко — юрист, співзасновник ГО "Правозахисник Оболоні". Колишній помічник депутата Київради Віталія Лаврененка з Блоку Черновецького. За інформацією "Оборони Києва", брав участь у "дерибанах" столичної нерухомості.

58. Вікторія Кустова — колишній депутат Оболонської райради від БЮТ, керівник київського осередку ГО "Спілка захисту прав суб'єктів підприємництва".

59. Юрій Лещенко — адвокат.

60. Олексій Безпалий — директор і співвласник компанії "Антарес Компані", що займається наданням в оренду нерухомості.

61. Михайло Терентьєв — громадський діяч, очолює "Молодіжний спортивний рух". До цього чотири роки очолював громадську приймальню скандально відомої Алли Шлапак, депутатки двох скликань Київради від Блоку Леоніда Черновецького.

62. Валентин Мондриївський — тривалий час працював прес-секретарем Юрія Єханурова, спочатку — у Дніпропетровській ОДА, потім — у Кабміні.

63. Олексій Окопний — чотири роки пропрацював у Міністерстві аграрної політики, зараз працює у рекламній компанії "Медіа-поліс".

64. Олексій Панчук вказав місцем роботи компанію "Вайн пауз груп", президентом якої є Валерій Міронов — заступник колишнього київського міського голови Леоніда Черновецького.

65. Віктор Білич — юрист, з 1994 року працював у державних структурах. Співвласник компанії "ТММ" Миколи Толмачева", що мала будувати нові офіси для Вищих судів за 1,1 млрд грн.

66. Богдан Колоді — співвласник і голова компанії ТК "Борщагівський", що раніше мала назву "Борщагівський ринок".

67. Вадим Пишняк — колишній голова районного "Фронту змін" у Києві. Працює у торговій компанії "Спортер-Україна", якою володіє його дружина.

68. Вікторія Муха — помічниця нардепа Ірини Гаращенко (УДАР).

69. Наталія Чумакова працює у дитячому садочку Святошинського району.

70. Андрій Березовський працює у державному банку "Хрещатик".

71. Руслан Кисіль — депутат трьох скликань Солом'янської райради Києва, помічник нардепа Дмитра Андрієвського ("Батьківщина"). До 2006 року працював заступником голови профкому студентів КПІ. Власник компанії "МНТП "Студент-сервіс", що спеціалізується на медпослугах і роздрібній торгівлі, та компанії "Новинка", яка займається пранням і хімчисткою.

72. Максим Конобас — помічник Дмитра Андрієвського. Конобас у різні часи був співвласником десятка фірм. Сьогодні його компанії "Титан Груп" належать кафе: "14 Авеню", "Старе сідло", "Чердак" та стриптиз-клуб "Зірковий носоріг" на Солом'янці.

73. Микола Негрич — співвласник будівельної компанії "Київбудмонтаж".

74. Андрій Андрєєв на парламентських виборах 2012 року працював як керівник приймальні на ту ж Аллу Шлапак.

75. Олег Костюшко у своєму блозі написав: "працюю в компаніях, до компетенції яких належить збір і заготівля вторинної сировини, роздільний вивіз сміття та надання послуг з утилізації". Йому належить компанія "Будматеріали-вторресурси". Інша його фірма — "ЕН Гранд" займається торгівлею харчами, напоями та тютюновими виробами. У Солом'янському районі видає газету "Комуналка".

76. Максим Шкуро був керівником штабу Дмитра Андрієвського на парламентських виборах 2012 року. У вересні 2012 року Шкуро потрапив до лікарні після побиття невідомими біля власного будинку за Києвом.

77. Валентина Мандрик — помічник бізнесмена та забудовника Льва Парцхаладзе, начальник управління сім'ї, молоді та спорту Святошинської РДА. Помічена в активному скуповуванні виборців під час балотування Парцхаладзе до ВР у 2012 році, пише УП. Мандрик — власник "Авіс-Гріп", компанії-постачальника фармацевтичних препаратів для київських аптек.

78. Юлія Лимар — невідома особа, яку виставили як технічного кандидата, і перемоги якої ніхто не очікував.

ВО "Свобода"

1. Юрій Левченко — радник голови ВО "Свобода" Олега Тягнибока з економічних питань, депутат Вишгородської райради Київської області. У 2012-му і 2013 роках балотувався в народні депутати по скандальному 223-му округу, але програв Вікторові Пилипишину.

2. Руслан Андрійко — радник нардепа Богдана Бенюка ("Свобода"). Активний учасник Євромайдану, комендант будинку мерії.

3. Олександр Семененко — заступник голови київської "Свободи". Радник депутата ВР, власник компанії "Бакалійник", яка займається оптовою торгівлею харчовими продуктами.

4. Петро Кузик — депутат Броварської міськради, співзасновник кіровоградського кооперативу з будівництва газопроводів "Добробут в оселі" і компанії "Іпсилон сервіс", що займається монтажем охоронних систем. Дружина Оксана — власниця київської ТВК "Зовнішня реклама".

5. Олександр Колісніченко — співзасновник компанії "Орій", що займається виробництвом мінеральних добрив і співавтор декількох патентів на технології виробництва тієї ж продукції.

6. Олег Чернецький — депутат Луцької міськради.

Радикальна партія

1. Олександр Вовченко — забудовник. Його компанія ТОВ "Ітон Груп" є замовником будівництва житлового комплексу в Печерському районі Києва. Квадратний метр у ЖК коштує від $2,5 тисячі.

2. Людмила Костенко — хоровий диригент.

3. Олександр Лапшов — директор будівельної компанії "Будівництво та реконструкція", яка володіє компанією "Моноліт-аякс", що є забудовником у м. Феодосія (Крим). Через своїх акціонерів-юросіб компанія пов’язана з ТОВ "Аркада-Будівництво". Ця компанія виконує підряд із добудови комплексу університету ім. Т. Шевченка в Києві.

4. Андрій Лозовий — заступник Олега Ляшка в Радикальній партії.

5. Ігор Мосійчук — так званий "васильківський терорист". У серпні 2011 року був звинувачений разом з іншими членами організації "Патріоти України" в намірі підірвати пам’ятник Леніну. Звільнений із-під варти 24 лютого 2014 року.

6. Юрій Сухін — помічник Ляшка, власник компанії "Інвест-кредит", яка займається вирощуванням аграрних культур. Йому також належить компанія "Укренергоінвестпроект" — виробник торф'яних брикетів. Ця фірма засвітилася на продажі торф’яних брикетів шкільним закладам.

7. Олексій Кириченко — помічник-консультант депутата Верховної Ради, начальник відділу продажів ТОВ "ІНГ ЛСК-БУД".

"Самопоміч" (партія мера Львова Андрія Садового)

1. Наталія Шульга — кандидат біологічних наук, засновник Українського наукового клубу. Також їй належить ООО "Євротест", що надає послуги з видавництва.

2. Роман Андрейко — співзасновник компанії "Захід.Нет", яка володіє однойменним ЗМІ. Його партнери по цьому бізнесу — депутат Львівської міскради Андрій Стецьків та Андрій Білоус. Андрейкові також належить ТРК "Праймедіа", що здійснює мовлення "Радіо 24".

3. Максим Гапчук — заступник голови правління страхової компанії "Княжа" (Vienna Insurance Group). До цього працював заступником голови правління СК "ТАС" Сергія Тігіпка. В страховому бізнесі з 2001 року.

4. Сергій Гусовський — столичний ресторатор, власник ресторанів Napule, Pane Vino, Biancoro та ін.

5. Андрій Логвін — директор інтернет-магазину "Моднакаста", який займається продажем одягу.

ВО "Батьківщина"

1. Володимир Бондаренко — в. о. голови КМДА, народний депутат п'яти скликань. Бізнесом у його родині займається донька Оксана Величко. В основному це елітні столичні ресторани.

2. Тетяна Меліхова — керівник фракції "Батьківщина" в Київраді шостого скликання. Була заступником голови КМДА Олександра Омельченка

3. Ігор Луценко — журналіст, громадський діяч. Займався активним захистом історичних будівель у центрі столиці, в тому числі Гостиного двору. Під час Євромайдану Луценка викрали невідомі, яких досі не покарали.

"Громадянська позиція"

1. Олексій Гриценко — син кандидата в президенти Анатолія Гриценка. Один із лідерів Автомайдану. Олексієві належить ТОВ "Фан-клуб хокейного клубу "Беркут". Фірма Гриценка займається продажем текстилю, хутра та взуття. Також він володіє будівельною компанією "Промтех-Сервіс" і компанією з організації туристичного відпочинку "Український туристичний клуб".

2. Дмитро Бондаренко — гендиректор і власник ТОВ "Інформаційне агентство "ЛігаБізнесІнформ", "Ліга Закон", "Лінк Медіа".

3. Роман Головня — голова ГО "Київський форум". Протягом 2010-2011 років був керівником ТОВ "Глобал Медік Київ".

"Нове життя"

1. Ігор Федоренко — президент "Міжнародної асоціації бізнесу та економіки". Сьогодні офіційно не є власником бізнесу. За даними Держреєстру, дружина Федорука — Світлана — є акціонером компанії "Євроекспорт".

2. Олег Петровець працював в юрдепартаменті Державної казначейської служби, був юристом адвокатської компанії "МЛГруп". З лютого 2014-го дотепер — фізособа-підприємець за основним напрямком: "Діяльність у сфері права".

3. Олена Галушка — помічниця Лесі Оробець, яка відмовилася від мандата Київради на користь Верховної Ради.

"Єдність"


1. Олександр Омельченко — мер Києва з 1999-го по 2006 рік. Із 2007-го по 2012 рік — народний депутат від фракції НУ-НС.

2. Петро Шилюк — президент ПАТ "ДБК-Житлобуд", мажоритарний власник ТОВ "ДБК", яка займається будівельними роботами. Був керівником "Київміськбуду" та "Домобудівного комбінату №4" — підприємств, що перебувають у власності київської громади.

"Демократичний альянс"

1. Василь Гацько — голова партії "Демократичний альянс"

2. Галина Янченко — керівник київського осередку "Демократичного альянсу"

Демократична партія

1. Віталій Павлик (обраний по округу №9) під час виборчої кампанії був звинувачений у підкупі виборців продуктовими наборами. 2008 року пройшов у Київраду за списком Блоку Леоніда Черновецького. Засновник адвокатського об'єднання "Правозахисник".

2. Сергій Кримчак (обраний по округу №9) — представник "молодої команди" Черновецького. Разом із Віталієм Павликом був засновником ГО "Київський міський центр "Правозахисник".

Самовисуванці в одномандатних округах

1. Алла Шлапак — у 2006-2008 роках депутат Київради від Блоку Леоніда Черновецького. З 2008-го була радником Черновецького, співголовою його фракції. Вийшла з фракції у 2011 році.

2. Олександр Пабат 2005 року створив ГО "Громадський актив Києва" (ГАК) і за допомогою масованої реклами цієї ГО провів її в Київраду. ГАК згодом став лояльним до Леоніда Черновецького. 2010 року Пабат балотувався в президенти України. Президентську кампанію завершив на 15-му місці. 2013-го постраждав від вибуху салютної установки і ледве не втратив зір.

3. Дмитро Гордон — журналіст, засновник однойменного сайту та видання "Бульвар".

4. Олександр Супруненко — рідний брат В'ячеслава Супруненка, зятя колишнього мера Києва Леоніда Черновецького. В 2006-2007 роках був депутатом Київради від Черновецького. 2012-го програв вибори до парламенту Ксенії Ляпіній. На кінець 2012 року Супруненко був засновником шести фірм, які сьогодні ліквідовано.

5. Володимир Гончаров був директором гіпермакету "Епіцентр", який належить Галині та Олександру Герегам. Галина була секретарем Київради шостого скликання, Олександр Герега — народний депутат.

6. В’ячеслав Непоп під час передвиборної кампанії був звинувачений у самовільному присвоєнні підтримки Кличка та Порошенка. Був директором комунального підприємства "Житлоінвест-УКБ". В 2002-2008 роках — депутат міськради Києва.

7. Олександр Бродський вважається соратником Віктора Пилипишина — екс-голови Шевченківської РДА. Власник ТОВ "Чабани-інвест", був власником компанії "Містер-клін", яка влітку 2012 року виграла конкурс на облаштування 37 підземних переходів Києва. Йшлося про облаштування торгових майданчиків у переходах.

8. Костянтин Яловий — зять екс-голови Шевченківського району Пилипишина. Син Володимира Ялового, секретаря Київради за часів роботи мера Олександра Омельченка.

9. Вадим Столар — співвласник бізнес-центру 101 Tower та CityCommerce Bank. Був депутатом Київради п’ятого скликання від фракції НУ-НС, 2010 року став народним депутатом від Партії регіонів, 2012-го вийшов із ПР.

источник: Insider




Ваше мнение:

Ваше имя *
Ваш e-mail
Ваше сообщение * Сообщения, содержащие оскорбления, ругательства и нецензурные выражения, будут удаляться без предупреждения.



Поля, отмеченные (*), обязательны к заполнению
Код на картинке *


НОВОСТИ
У Києві спалахнув новий гучний будівельний скандал, пов’язаний із забудовником — у Подільському районі ЖК “Рибальський”, який мають здати у четвертому кварталі 2023-го, може стати черговим недобудом.
С февраля по июль 2023 года Турция импортировала около 160 600 тонн угля из оккупированных частей Донецкой и Луганской областей. Общая сумма составляет $14,3 млн.
С начала 2023 г. госпредприятие “Мультимедийная платформа иновещания Украины” заключило соглашений на 360 миллионов гривен: в июле были обнародованы заказы на 217 млн грн, а после отставки Александра Ткаченко с должности министра культуры в августе-сентябре заключили договоров еще на 139 млн грн
Командир 2 штурмового батальйону 3 ОШБр Дмитро Кухарчук заяв, що окрім звільнення Ганни Маляр з посади заступника міністра оборони має бути і кримінальна відповідальність.
Попри важкий фінансовий стан операторів систем розподілу всі вони здійснюють як підготовчі роботи до осінньо-зимового періоду, так і відновлювані роботи — там, де мережі були пошкоджені обстрілами.
Минувшей ночью военная разведка СБУ с помощью дронов-камикадзе атаковала военные самолеты россиян на Курском аэродроме.
Бывший генпрокурор Украины снова обвинил Байдена и его сына в коррупции
Міністр юстиції Денис Малюська і Центральна Колегія міністерства прийняли рішення щодо корпоративних прав власності на ТОВ "Укрбуд Девелопмент"
Сегодня, 4 февраля, боец ​​Нацгвардии Артемий Рябчук, подозреваемый по делу о расстреле военнослужащих в Днепре, отказался от всех показаний, которые ранее давал правоохранителям.
Сегодня, 4 февраля, судьи Высшего антикоррупционного суда Виктор Маслов, Леся Федорак, Игорь Строгий огласили приговор по делу судьи Славянского горрайонного суда Донецкой области Игоря Минаева в получении взятки.






Загрузка...


Погода, Новости, загрузка...
 
© Информационный проект "Компромат.UA", 2007-2009. Все права защищены.
При использовании материалов ссылка на "Компромат.UA" обязательна.
Created by: © "Компания дизайн и интернет решений AB Design",
Powered by: © "Admin CMS", 2007-2009.
Разработано компанией
AB Design 2007